Αρχική escape plan Δέος! Σκαλιά-αξιοθέατα που οδηγούν στον παράδεισο! Ανάμεσα τους και ένα Ελληνικό!

Δέος! Σκαλιά-αξιοθέατα που οδηγούν στον παράδεισο! Ανάμεσα τους και ένα Ελληνικό!

από lady times

Διευκολύνουν την ανάβαση και την κατάβαση και εξασφαλίζουν την πρόσβαση σε μαγικά τοπία. Πέτρινα ή μεταλλικά τα σκαλοπάτια, πέρα από τον πρακτικό τους ρόλο, προσφέρουν θέαμα άξιο θαυμασμού και απέραντη θέα.

Από το Κότορ του Μαυροβουνίου μέχρι το Haiku Stairs στη Χαβάη η λίστα που ακολουθεί περιέχει μέρη με τα πιο περίεργα σκαλοπάτια στον κόσμο. Ανάμεσα τους και ένα ελληνικό.

Κότορ, Μαυροβούνιο

 

Το παλαιό Μεσογειακό λιμάνι του Κότορ βρίσκεται στο Μαυροβούνιο και είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας. Όσοι αντέχουν χρειάζεται να ανέβουν 1.350 σκαλιά αλλά η μοναδική θέα στην πόλη και την παραλία από την κορυφή του λόφου θα τους αποζημιώσει.

Αwaji Hyakudanen, Ιαπωνία

Πρόκειται για ένα μοναδικό κήπο με κλίση και διάφορα επίπεδα. Τα 1.575 σκαλιά που διαχωρίζονται από διαδρόμους οδηγούν στην κορυφή και αν είστε λάτρεις των λουλουδιών η θέα από εκεί θα σας ενθουσιάσει.

Schlossberg Stairs, Αυστρία

Μόλις 260 σκαλοπάτια στο Schlossberg στο Γκρατς της Αυστρίας χρειάζεται να ανέβει κανείς για να απολαύσει τη ασύγκριτη θέα της πόλης. Όσοι πάλι προτιμούν κάτι πιο ξεκούραστο υπάρχει και ο ανελκυστήρας.

Haiku Stairs, Χαβάη


Ενα απότομο μονοπάτι στο νησί Oahu το οποίο κρέμεται στην κυριολεξία στον γκρεμό κόβει την ανάσα. Έχει 3.922 σκαλοπάτια και όποιος καταφέρει να κάνει τη διαδρομή μπορεί να πει πως έχει περπατήσει την σκάλα για τον παράδεισο όπως την λένε.

Κάστρο Παλαμηδίου, Ναύπλιο

Ένα από τα ωραιότερα και πιο γραφικά μέρη της Ελλάδας βρίσκεται στο Ναύπλιο. Για να προσεγγίσει κανείς το Κάστρο Παλαμηδίου και να θαυμάσει από ψηλά την απέραντη θέα στην θάλασσα χρειάζεται να ανέβει 999 σκαλιά.

travelstyle.gr

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο