Αρχική HomePageSlider Δείτε πόσες θερμίδες «καίτε» κάνοντας ένα καυτό μπάνιο

Δείτε πόσες θερμίδες «καίτε» κάνοντας ένα καυτό μπάνιο

από lady times

Νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει όλα τα δεδομένα. Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι κάνοντας απλά ένα μπάνιο -και πιο συγκεκριμένα ένα καυτό μπάνιο- θα μπορούσε να χάσει  θερμίδες, πολλές θερμίδες

Ο Dr. Steve Faulkner, ένας ερευνητής από το Πανεπιστήμιο Loughborough, λέει πως το καυτό μπάνιο ίσως έχει τα ίδια οφέλη με την άσκηση ενώ μπορεί να προλάβει και την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2. Πέρα από το γεγονός, λοιπόν, ότι είναι πολύ χαλαρωτικό (όπως ήδη γνωρίζαμε μέχρι τώρα), μπορεί να βελτιώσει και την υγεία σας.

Ο Dr. Faulkner και η ομάδα του έκαναν έρευνα πάνω στις επιπτώσεις που έχει το καυτό μπάνιο στον έλεγχο της γλυκόζης του αίματος και στην ποσότητα των θερμίδων που μπορούν να καούν. Στην έρευνα συμμετείχαν 14 άνθρωποι καθένας από τους οποίους έκανε ένα καυτό μπάνιο μιας ώρας αλλά και μια ώρα ποδήλατο.

Παρόλο που όταν οι συμμετέχοντες έκαναν ποδηλασία έκαψαν περισσότερες θερμίδες, οι επιστήμονες κατέλειξαν στο συμπέρασμα πως ένα καυτό μπάνιο βοηθάει στο να κάψετε όσες θερμίδες θα καίγατε αν περπατούσατε για 30 λεπτά.

Βγάλτε, λοιπόν, τα αθλητικά σας – ή μάλλον βγάλτε τα όλα- και μπείτε για μπάνιο. Και θερμίδες θα χάσετε και θα το ευχαριστηθείτε.

Ωστόσο μην το παρακάνετε με το καυτό νερό. Ανοίγετε το ζεστό μέχρι να φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Όχι παραπάνω! Διαφορετικά μπορεί να σας πέσει η πίεση, να αισθανθείτε ζαλάδα ή έλλειψη ισορροπίας, ναυτία και τάση για εμετό ή και να πάθετε εγκαύματα.

Πηγή: spirossoulis

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο