Αρχική HomePageSlider Δείτε τι προκαλεί ο τακτικός έλεγχος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου!

Δείτε τι προκαλεί ο τακτικός έλεγχος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου!

από lady times

Ο συνεχής έλεγχος των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, αποτελεί σοβαρή πηγή στρες.Τα νέα έρχονται από το Future Work Centre που εδρεύει στο Λονδίνο και που εκπόνησε μελέτη για το πώς η πρόσβαση στην επικοινωνία έχει κόστος για την ψυχική μας υγεία, αλλά και για την ίδια την παραγωγικότητα στην εργασία μας.

Το στρες αυτής της μορφής (email pressure) βρέθηκε ακόμη πως είναι πιο έντονο στα νεαρά άτομα και φθίνει στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Οι πιο εθισμένοι στην διαδικασία ελέγχου των μηνυμάτων βρέθηκε πως είναι οι εργαζόμενοι στο μάρκετινγκ, τις δημόσιες σχέσεις, το ίντερνετ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πάνω από το 30% αυτών λαμβάνουν περισσότερα από 50 emails την ημέρα.

Για την αντιμετώπιση αυτής της έξης της σύγχρονης ζωής, οι επιστήμονες συστήνουν την κατάργηση της δυνατότητας ελέγχου των emails από το κινητό τηλέφωνο ή την απενεργοποίησή της τις περιόδους εκείνες και τα διαστήματα της ημέρας που δεν χρειάζονται πραγματικά. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «δείτε τα μηνύματά σας όταν πρέπει και όχι επειδή μπορείτε».

Οι ειδικοί σε θέματα διάσπασης προσοχής που προκύπτει από τη χρήση των τεχνολογικών μέσων αναφέρουν ακόμη ότι η χρήση της αυτόματης απάντησης στα emails βοηθά στην κατεύθυνση ελέγχου της εν λόγω έξης, αλλά και η καλλιέργεια της λογικής σκέψης πως αν κάποιος μας χρειαστεί, υπάρχει πάντα και το τηλέφωνο!

 

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο