Αρχική LIVINGDAILYINFO Κούλουμα στην Αθήνα! Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη και ιδέες για το που να πετάξεις χαρταετό!

Κούλουμα στην Αθήνα! Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη και ιδέες για το που να πετάξεις χαρταετό!

από lady times

Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς καρναβαλιστές με κάθε είδους στολή βγαίνουν στους δρόμους της πόλης και συμμετέχουν σε παρελάσεις και πρωτότυπες εκδηλώσεις υπό τους ήχους ξεσηκωτικής μουσικής.

Όπως διαβάζουμε στο athinorama.gr ξεχωρίζει η δράση της καλλιτεχνικής ομάδας «Μορφές Έκφρασης», η οποία σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων σχεδιάζει μια αποκριάτικη βόλτα στο κέντρο της πόλης με αφετηρία το μετρό Ακρόπολης και προορισμό την πλατεία Ψυρρή (Κυριακή 18/2, 11 π.μ.), ενώ ένα από τα πιο must ραντεβού δίνεται στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη. Την Κυριακή 18/2 στις 11.30 π.μ., πάνω από 5.000 καρναβαλιστές όλων των ηλικιών συγκεντρώνονται για 24η χρονιά και διασχίζουν την οδό Φλέμινγκ μαζί με 20 εντυπωσιακά άρματα.

Για την Καθαρά Δευτέρα, ο Δήμος Αθηναίων υψώνει και φέτος χαρταετούς από τον Λόφο Φιλιπάππου, με τη φιλαρμονική να υποδέχεται τους καρναβαλιστές στις 10 π.μ. και με τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο να μετατρέπει τα Κούλουμα σε παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι (11.30 π.μ.-3 μ.μ.). Παραδοσιακή μουσική και χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων παρουσιάζονται για τα Κούλουμα και στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (Τριφυλίας 77, 2110123176), ενώ στα νότια, στο Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», η Βασιλική Καρακώστα παρουσιάζει ένα μουσικό ταξίδι ανά την Ελλάδα μέσα από τραγούδια κλασικής δημοτικής μουσικής (11 π.μ.- 4 μ.μ.).
Στο Δήμο Φιλοθέης τα Κούλουμα γιορτάζονται στο Άλσος Εθνικής Τραπέζης από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. με διαγωνισμό πρωτότυπου χαρταετού, παραδοσιακούς χορούς, σαρακοστιανούς μεζέδες, μουσική και happenings.

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων γεμίζει με κομφετί και σερπαντίνες την Κυριακή 18/2 (από τις 11 π.μ.) και προσκαλεί τα παιδιά σε ένα ξεχωριστό αποκριάτικο πάρτι το οποίο περιλαμβάνει ένα πλήθος δωρεάν δράσεων που ενεργοποιεί τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την εκφραστικότητά τους. Facepainting, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια κατασκευών, χορός, παραστάσεις, παιχνίδια και ένα εντυπωσιακό σόου από σαπουνόφουσκες κάνουν την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς αξέχαστη (Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλεφωνικές κρατήσεις στο 2130109327).

Κλόουν, ζογκλέρ, μάγοι και ακροβάτες καταλαμβάνουν το εμπορικό κέντρο River West και στήνουν μια αποκριάτικη γιορτή για όλη την οικογένεια κάτω από τις πολύχρωμες τέντες που έχουν στηθεί στον 1ο όροφο και παραπέμπουν σε αληθινό τσίρκο. Το Σάββατο 17/2 το αποκριάτικο ξεφάντωμα κορυφώνεται καθώς οι μικροί επισκέπτες του River West φορούν τις αποκριάτικες στολές τους, γίνονται ένα με τους ήρωες του τσίρκου και στήνουν την πιο μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στους διαδρόμους του εμπορικού κέντρου, με DJ να δίνουν το ρυθμό σε ένα απίθανο πάρτι γεμάτο παιχνίδια, διαγωνισμούς, σκετσάκια και πολύ χορό (Λεωφόρος Κηφισού 96-98, Αιγάλεω, 8012225050)

 

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο