Αρχική BEAUTY Νέες τεχνικές ανόρθωσης προσώπου

Νέες τεχνικές ανόρθωσης προσώπου

από lady times

Ανώδυνα και χωρίς χειρουργικές τομές, το πρόσωπο ανακτά τη χαμένη του νεότητα και η επιθυμία για ένα υγιές, φρέσκο και λαμπερό δέρμα χωρίς ατέλειες γίνεται πραγματικότητα, σύμφωνα με την κ. Αναστασία Τζούμα, δερματολόγο-αφροδισιολόγο.

Πρωτοποριακά νήματα ανόρθωσης
Τα νήματα APTOS, συντομογραφία του όρου AntiPTOtic System (αντί πτώσης), είναι τα πιο εξειδικευμένα νήματα για το μη χειρουργικό λίφτινγκ. Χρησιμοποιούνται στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης όλων των ανατομικών στοιχείων του προσώπου και του λαιμού. Τα νήματα αυτά διαφέρουν κατά πολύ από τα νήματα COG στη σύνθεσή τους, στη λειτουργία τους, καθώς και στη διάρκεια του αποτελέσματος. Είναι μια ενδιάμεση λύση μεταξύ του χειρουργικού και του απλού νήματος, με πολύ καλύτερα αποτελέσματα από αυτά των COG. Πρόκειται για νήματα που φέρουν σε όλο τους το μήκος μικρές ακίδες, ώστε να συγκρατούν με δύναμη τα σημεία που επιθυμούμε να ανορθώσουμε.

Αρχικά γίνεται λεπτομερής ανάλυση του προσώπου και σχεδιασμός. Ανάλογα με την περίπτωση, θα τοποθετηθούν 4-10 νήματα ανά περιοχή χαλάρωσης και όλα από ένα μοναδικό σημείο εισόδου. Μπορούμε μάλιστα να τραβήξουμε όσο θέλουμε σε κάθε πλευρά, καθώς επίσης να διορθώσουμε μικροδιαφορές που υπάρχουν στις δύο πλευρές του προσώπου. Υπάρχουν διαφόρων ειδών νήματα APTOS ανάλογα με τη θέση που τοποθετούνται και τη βαρύτητα του προβλήματος. Οι δύο βασικές σειρές είναι τα νήματα Aptos Excellence (visage, visage soft και body) και η πιο ενισχυμένη σειρά Light Lift (thread 2G, thread 2G Soft, needle 2G και needle 2G Soft).

Η μεγάλη γκάμα των νημάτων μάς δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε διαφορετικά νήματα και εξειδικευμένες τεχνικές ανάλογα με την περίπτωση: Για τη θωράκιση του δέρματος σε μικρότερες ηλικίες τα νήματα visage soft, για τη στήριξη και την ήπια ανόρθωση τα νήματα visage, καθώς και νήματα ισχυρής ανάρτησης λίφτινγκ με τα κορυφαία thread 2G για τη διόρθωση του οβάλ του προσώπου και τα needle 2G για την περιοχή του λαιμού. Η εφαρμογή των νημάτων γίνεται στον χώρο του ιατρείου με τοπική αναισθησία και διαρκεί από 30΄ έως και 2 ώρες. Στην περιοχή εφαρμογής θα υπάρχει οίδημα, το οποίο μπορεί να κρατήσει έως και 2-3 ημέρες. Πιθανόν να υπάρχουν και κάποιες εκχυμώσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται με τη χρήση κρέμας άρνικας.

Άριστα αποτελέσματα

Με τα νήματα APTOS τα αποτελέσματα είναι πιο άμεσα από οποιοδήποτε άλλο νήμα. Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από τον βαθμό χαλάρωσης του προσώπου και μπορεί να φθάσει και τα δύο χρόνια. Οι γιατροί που χρησιμοποιούν τα νήματα APTOS στο ιατρείο τους είναι εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι από την ομώνυμη εταιρεία για την εφαρμογή των νημάτων όλων των σειρών της εταιρείας.

Ο τέλειος συνδυασμός με το νέο Thermage CPT
Ο συνδυασμός των νημάτων APTOS με το νέο Τhermage CPT δίνει μακροχρόνια εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το νέο Thermage CPT αποτελεί την πλέον αξιόπιστη μη χειρουργική λύση σύσφιγξης και αναδιαμόρφωσης του περιγράμματος του δέρματος με RF ραδιοσυχνότητες. Βασισμένο στην τεχνολογία της μονοπολικής ραδιοσυχνότητας, προκαλεί διέγερση των κυττάρων για την παραγωγή νέου κολλαγόνου, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη σύσφιγξη της επιδερμίδας. Το Thermage, χάρη στη μοναδική τεχνολογία πυκνωτικής σύζευξης ραδιοσυχνοτήτων που διαθέτει, θερμαίνει με ασφάλεια το χόριο και το πλέγμα του κολλαγόνου στον υποδόριο ιστό, προκαλώντας άμεση σύσφιγξη της επιδερμίδας, αλλά και σημαντική βελτίωση της υφής και του τόνου του δέρματος.

Καθώς η παραγωγή κολλαγόνου διαρκεί για διάστημα 4-6 μηνών, η βελτίωση της χαλάρωσης, της αναδιαμόρφωσης του περιγράμματος, αλλά και της υφής του δέρματος, συνεχίζεται, δίνοντας καθημερινά όλο και περισσότερο βελτιωμένα αποτελέσματα. Η όψη του δέρματος είναι νεανική, οι «σακούλες» και οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια υποχωρούν, το περίγραμμα του προσώπου ανορθώνεται, ενώ το δέρμα, τόσο στο πρόσωπο όσο και στον λαιμό και στο προγούλι, γίνεται σφιχτό και λείο. Φυσικά αυτό εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως η ηλικία, το κάπνισμα, καθώς και η περιποίηση της επιδερμίδας γενικότερα. Επίσης, με το νέο Τhermage CPT χρειάζεται μόνο μία συνεδρία.

Fraxel Dual Laser για τη διόρθωση κάθε ατέλειας
Το αυθεντικό Fraxel Dual Laser αποτελεί τη νέα κορυφαία επιλογή λέιζερ στην αναδόμηση και ανάπλαση της επιδερμίδας, τόσο του προσώπου όσο και του σώματος. Διαθέτει δύο τύπους λέιζερ, το Erbium Laser για βαθύτερη επιδερμική διείσδυση και το Thulium Laser για πιο επιφανειακή διείσδυση. Έτσι, μπορούμε να έχουμε συνδυαστικές θεραπείες με την πρωτοποριακή χρήση και των δύο λέιζερ κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίας. Είναι το μόνο λέιζερ το οποίο μπορεί να περάσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος προκειμένου να ενεργοποιήσει το κολλαγόνο χωρίς να καταστρέψει τις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος. Στοχεύει στο 5% έως και 50% της επιφάνειας του δέρματος, ενώ το υπόλοιπο 50% έως 95% παραμένει ανέπαφο και μέσω των ινοβλαστών του οδηγεί στην ταχύτατη επούλωση και αποκατάσταση του δέρματος.

Η εξαιρετική ακρίβεια της εφαρμογής του κάνει τις θεραπείες ασφαλείς όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και σε ευαίσθητες περιοχές όπως ο λαιμός, το στήθος και τα χέρια. Το Fraxel Dual Laser έχει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) για τη διόρθωση των ρυτίδων γύρω από τα μάτια και των ουλών ακμής. Επίσης, χάρη στο νέο λέιζερ Τhulium που διαθέτει έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στις κηλίδες και στις πανάδες, στο μέλασμα (μάσκα εγκυμοσύνης), στις ακτινικές υπερκερατώσεις, αλλά και σε ένα απλό Skin Resurfacing που χρειαζόμαστε όλοι για την ανανέωση του προσώπου.

Από την κ. Αναστασία Τζούμα, δερματολόγο-αφροδισιολόγο, ειδικευμένη στις θεραπείες αντιγήρανσης στη Νέα Υόρκη, διευθύντρια της «Tzouma Clinic», site: www.tzouma.gr.

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο