Αρχική LIVING Ούτε ταφή ούτε αποτέφρωση: Οι άνθρωποι προτιμούν πλέον να γίνονται διαμάντια και πυροτεχνήματα μετά θάνατον

Ούτε ταφή ούτε αποτέφρωση: Οι άνθρωποι προτιμούν πλέον να γίνονται διαμάντια και πυροτεχνήματα μετά θάνατον

από Ανδρέας Σταματόπουλος

Ξεχάστε τις παραδοσιακές ταφές και την αποτέφρωση, η «μόδα» στον τρόπο ταφής, ή καλύτερα, στον τρόπο που οι άνθρωποι επιλέγουν πλέον να αφήσουν τον μάταιο τούτο κόσμο, έχει αλλάξει ριζικά -και έχει μπόλικη φαντασία.

 Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα κλίνουν προς πιο εξωτικές επιλογές σχετικά με το τι θα απογίνουν τα σώματά τους όταν αποδημήσουν εις κύριον, με μερικές από τις επικρατέστερες να είναι η μετατροπή τους σε πυροτέχνημα, σε διαμάντια, σε γυάλινες μπάλες με χιόνι ή ακόμη και σε δίσκους βινυλίου όπως διαβάζουμε στο socialsecurity.gr.

Ο Matthew Burgess, διευθυντής της νομικής φίρμας View Legal, είπε στο news.com.au: «Υπάρχει σημαντικό και αυξανόμενο ενδιαφέρον για εναλλακτικές προσεγγίσεις στο εν λόγω θέμα».

Οι νέες τάσεις σχετίζονται, φυσικά, με τεράστια χρηματικά ποσά για πολλές επιχειρήσεις που ειδικεύονται στη «μετά θάνατον διάθεση του σώματος».

Η Heart in Diamond, η οποία δημιουργεί «πανέμορφα διαμάντια από τα μαλλιά ή τις στάχτες του αγαπημένου σας προσώπου», προσφέρει τις υπηρεσίες της σε τιμές που κυμαίνονται από $3.100 για ένα οικονομικό κίτρινο διαμάντι 0.10 καρατίων, μέχρι $30.000 για τα διαμάντια που ξεπερνούν το 1 καράτι.

Μια άλλη μέθοδος που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής είναι αυτή της κρυογονικής πήξης, η οποία έγινε διάσημη το 1967 όταν ο Dr. James Bedford, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που διατηρήθηκε με κρυογονική μέθοδο μετά το θάνατό του.

Η Southern Cryonics Holbrook στην Αυστραλία είναι μόλις το δεύτερο εργοστάσιο κρυογονικής εκτός των ΗΠΑ, ενώ υπολογίζεται πως το κόστος για να καταψυχθεί ένας άνθρωπος ανέρχεται στα $90.000.

 

Ο Burgess είπε πως δέχονται περίπου 5 αιτήσεις κάθε χρόνο από ανθρώπους που θέλουν να μετατραπούν σε γυάλινες μπάλες χιονιού μετά το θάνατό τους. Η μετατροπή της στάχτης του εκλιπόντα σε δίσκο βινυλίου είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη γενιά των baby boomers.

Μια άλλη εταιρεία, η Ashes to Ashes, ειδικεύεται στην κατασκευή πυροτεχνημάτων που σκορπούν τις στάχτες του αποθανόντα στον ουρανό.

Ωστόσο υπάρχουν αρκετοί ακόμη τρόποι διάθεσης του ανθρώπινου σώματος μετά θάνατον, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται η μουμιοποίηση και η εναπόθεσή του στον ωκεανό. Διάθεση, φαντασία και αρκετές δόσεις ματαιοδοξίας να έχει κανείς και, με το κατάλληλο χρηματικό ποσό, όλα γίνονται.

 

 

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο