Για πολλές δεκαετίες, οι άνθρωποι πίστευαν, ότι δεν έπρεπε να καταναλώνουν πάνω από 2-6 ολόκληρα αυγά την εβδομάδα, δηλαδή αυγό μαζί με τον κρόκο του, αφού το ασπράδι είναι ως επί το πλείστον πρωτεΐνες και δεν έχει σχεδόν καθόλου χοληστερόλη.
Διαβάστε επίσης:Ποια τρόφιμα δεν πρέπει ΠΟΤΕ να ξαναζεσταίνονται;
Ωστόσο, δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή καμία επιστημονική απόδειξη που να επιβεβαιώνει αυτούς τους περιορισμούς.
Αντίθετα, σύγχρονες έρευνες δείχνουν ότι ο κάθε οργανισμός αντιδράει με διαφορετικό τρόπο στην ποσότητα των αυγών που καταναλώνει το άτομο ανά ημέρα ή ανά εβδομάδα. Έρευνα έδειξε το 70% των ανθρώπων δεν επηρεάζεται καθόλου η χοληστερίνη στο αίμα από τα αυγά που καταναλώνουν και πως στο 30% αυξάνει την “κακή” χοληστερίνη (LDL) μεν, αλλά ελαφρώς, δε.
Διαβάστε επίσης: Ποια φρούτα και λαχανικά βοηθούν στην απώλεια των περιττών κιλών;
Σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες επιστημονικές ενδείξεις, είναι απόλυτα ασφαλές να καταναλώνει κανείς έως και 3 αυγά καθημερινά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Εντούτοις, είναι σώφρον να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας σε κάθε περίπτωση, αφού η παραπάνω εκτίμηση αφορά άτομα που είναι υγιή και σχετικά δραστήρια στην καθημερινότητά τους.
Διαβάστε επίσης: Οι 8 πιο αφροδισιακές τροφές και πώς να τις καταναλώσετε
Διαβάστε επίσης: «Υγιεινά» προϊόντα που σας κάνουν κακό
Διαβάστε επίσης:Ληγμένο γιαούρτι; Μην το πετάξεις! 2+1 πράγματα για να το χρησιμοποιήσεις εκτός του φαγητού!