Αρχική HomePageSlider Στο συμβολαιογράφο πλέον για διαζύγιο εξπρές – Τι προβλέπει ο νέος νόμος

Στο συμβολαιογράφο πλέον για διαζύγιο εξπρές – Τι προβλέπει ο νέος νόμος

από lady times

Νόμος του κράτους είναι πλέον από τις 23 Δεκεμβρίου  που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τα διαζύγια – εξπρές μέσω συμβολαιογράφου.  Ο νέος νόμος κάνει πιο εύκολη την ζωή των ζευγαριών που έχουν αποφασίσει συναινετικά να δώσουν τέλος στον έγγαμο βίο τους και έχουν πρωτίστως καταφέρει να ρυθμίσουν τα θέματα της επιμέλειας των ανήλικων παιδιών του.

Με το νέο νόμο απλοποιούνται οι διαδικασίες και δίνεται η δυνατότητα, ακόμη και με απλή εξουσιοδότηση των ενδιαφερομένων σε δικηγόρο, να λυθεί ο γάμος χωρίς να εμπλακούν τα δικαστήρια. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι η καλή συνεννόηση μεταξύ των πρώην συζύγων και τελικά η κατάθεση αντιγράφου της συμβολαιογραφικής πράξης στο ληξιαρχείο, όπου έχει καταχωρηθεί ο γάμος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ίδιος νόμος προβλέπει φυλάκιση μέχρι ενός έτους στην περίπτωση που παραβιαστεί η υποχρέωση της διατροφής αλλά και φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών σε όποιον με πρόθεση δεν συμμορφώνεται στη συμφωνία που έχει επικυρωθεί από τον συμβολαιογράφο στο θέμα της επικοινωνίας με τα ανήλικα παιδιά.

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο