Αρχική FASHION Τέλος οι επιδείξεις μόδας για την Βίβιαν Γουέστγουντ

Τέλος οι επιδείξεις μόδας για την Βίβιαν Γουέστγουντ

από lady times

Η Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας, Βίβιαν Γουέστγουντ θα παρουσιάσει την κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2018 ψηφιακά και όχι με επίδειξη πασαρέλας – στο πλαίσιο της τρέχουσας προσπάθειας να κάνει το εμπορικό της σήμα πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Η Γουέστγουντ, ένθερμη ακτιβίστρια για την προστασία του περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι δεν θα διοργανώνει πλέον επιδείξεις παρόλο που το έκανε για περισσότερα από 35 χρόνια.

Η μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη σεζόν, στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου για Ανδρικές Συλλογές (London Fashion Week Men), που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο.

Αντί να παρουσιάσει τα σχέδια της στην πασαρέλα, η σχεδιάστρια θα παρουσιάσει την τελευταία της συλλογή με τη μορφή ταινίας και εικόνων στις 2 Ιανουαρίου 2018.

«Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε τη χειμερινή μας συλλογή, θα την προβάλλουμε με τη μορφή ταινίας και εικόνας, ώστε να μπορείτε να την δείτε και να την αγαπήσετε όσο κι εμείς», είπε.

Η 76χρονη Βίβιαν Γουέστγουντ είναι η σχεδιάστρια μόδας που έκανε την πανκ μόδα mainstream. Άρχισε την καριέρα της δημιουργώντας ρούχα για τη μπουτίκ του μάνατζερ των Sex Pistols, Μάλκομ ΜακΛάρεν στο King’s Road του Λονδίνου.

Συχνά υψώνει φωνή για πολιτικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και ήταν μεταξύ 282 κορυφαίων δημιουργικών μορφών, που υπέγραψαν ανοικτή επιστολή κατά του Brexit εκείνη την περίοδο.

Η τελευταία της απόφαση φαίνεται να αποτελεί μέρος της εν εξελίξει ατζέντας της για την αειφορία, σύμφωνα με το Dezeen. Η σχεδιάστρια υπέγραψε την ανακοίνωσή της με τη σημείωση: «Αγοράστε λιγότερο, επιλέξτε σωστά, κάντε το να διαρκέσει».

Και άλλοι σχεδιαστές στο Λονδίνο, όπως ο Marios Schwab και ο Matthew Williamson, δεν συμμετέχουν πλέον στην Εβδομάδα Μόδας, αλλά με διοργάνωση εκδηλώσεων στο showroom τους παρουσιάζουν τις συλλογές τους.

Πηγή: tovima.gr

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο