Αρχική BEAUTY Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το τέλειο office look

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το τέλειο office look

από Ανδρέας Σταματόπουλος

Eίσαι εργαζόμενη γυναίκα και δη σε γραφείο.

Αναγκάζεσαι να περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας σου στον επαγγελματικό σου χώρο και είμαι σίγουρη πως θες διαρκώς να δείχνεις φρέσκια και φυσική, περιποιημένη και λαμπερή!

Ξέρω πως δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις αναρωτηθεί πώς θα πετύχεις το τέλειο φυσικό μακιγιάζ για το εργασιακό σου περιβάλλον.

Γράφει η Ρούλα Δημητριάδου – Τσαλίκη (make up artist)

Ευθύς αμέσως θα σε καθοδηγήσω στο πώς να τονίσεις σωστά το κάθε σημείο του προσώπου σου προκειμένου να πετύχεις το κατάλληλο Make Up Office Look.

 

 

  1. Δείξε φρέσκια όλη την ημέρα δημιουργώντας την σωστή βάση.

Προτίμησε προϊόντα υγρής μορφής που απλώνονται εύκολα και ομοιόμορφα στο πρόσωπό σου και όχι ιδιαίτερα full κάλυψης-αφού ως στόχο το φυσικό-που θα διάλεγες σε άλλες περιστάσεις.

Εφάρμοσε λίγη ποσότητα από το make up σου σε όλο το πρόσωπο σε συνδιασμό με την ενυδατική σου κρέμα.

Αν δεν ανήκεις στην κατηγορία: ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ MAKE UP!, τότε εφάρμοσε τοπικά στα σημεία που το απαιτούν(μαύροι κύκλοι, σπυράκια) λίγο concealer και πέρνα όλο σου το πρόσωπο με μία ενυδατική κρέμα με χρώμα για να αποκτήσει το πρόσωπό σου ομοιόμορφο τόνο.

 

 

  1. Ανάδειξε φυσικά τα σημεία του πρόσωπου σου.

Στο office look λέμε ΟΧΙ στο contouring αλλά ΝΑΙ στις ήρεμες και σωστές φωτοσκιάσεις!

Τοποθέτησε στα ζυγωματικά σου-ακριβώς πάνω στο κόκαλο των μύλων σου-μια τερακότα σε powder μορφή, σβήνοντάς την προς τους κροτάφους.

Στην συνέχεια τοποθέτησε την πούδρα μόνο στο Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι) του προσώπου σου.

Χαμογέλασε! Και τοποθέτησε ρουζ σε pitchy αποχρώσεις (κοραλλί, ροδακινί, απαλό ροζ) στα μάγουλά σου, αναδεικνύοντας την υγιή τους όψη.

 

 

  1. Τόνισε σωστά τα μάτια σου.

Στα μάτια σου απόφυγε τις υπερβολές και τις ιδιαίτερες τεχνικές και υιοθέτησε μια γρήγορη-είπαμε, μην αργήσεις στο γραφείο-και safe επιλογή, επιλέγοντας μια σκιά σε γήινους τόνους (μπεζ, καφέ, ανοιχτό πορτοκαλί) σε όλο το κινητό βλέφαρο.

Αν βέβαια δεν μπορείς να σε φανταστείς χωρίς smokey look, και το πρωί ακόμα, τότε διατήρησε τις θερμές αποχρώσεις, τοποθετώντας ένα gel liner σε καφέ χρώμα ρίζα-ρίζα στη μέση του ματιού σου-δημιουργώντας μια γραμμή-σβήνοντάς την προς τα επάνω σχηματίζοντας ελαφριά εξωτερική γωνία κι ύστερα μπλένταρέ την με αντίστοιχη απόχρωση matte σκιάς.

Ολοκλήρωσε με δύο στρώσεις μαύρης ή καφέ μάσκαρα.

 

Καλοσχημάτισε τα φρύδια σου σε κοντινό τόνο με το δίκο σου.

 

  1. Παίξε με το χρώμα στα χείλη σου.

Αφού έχεις διατηρήσει γήινους και απαλούς τόνους σε όλο το look σου, μην  φοβηθείς να τραβήξεις την προσοχή με τα χείλη σου!

Το κόκκινο κραγιόν φοριέται όλες τις ώρες και σε παροτρύνω να το τολμήσεις…πρόσεξε όμως να το φορέσεις και όχι να σε φορέσει.

Καλοσχημάτισε τα χείλη σου με αντίστοιχο περίγραμμα και νιώσε σίγουρη υποστηρίζοντας το τολμηρό χρώμα.

Αν πάλι νιώθεις ότι το κόκκινο και οι αποχρώσεις του (σκούρες ή ανοιχτές) δεν είναι για το πρωινό σου look, τότε επίλεξε matte κραγιόν σε καφέ ή ροζ αποχρώσεις.

Το μυστικό για χείλη με διάρκεια είναι η τοποθέτηση περιγράμματος στην ίδια απόχρωση και γέμισμα αυτών με το μολύβι πριν την εφαρμογή του κραγιόν με πινελάκι.

Ακολουθήστε τη Ρούλα Δημητριάδου – Τσαλίκη στο instagram

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο