Αρχική ΥΓΕΙΑ Έκτοπη κύηση: Όλα όσα θέλετε να μάθετε!

Έκτοπη κύηση: Όλα όσα θέλετε να μάθετε!

από lady times

Η έκτοπη κύηση συμβαίνει όταν μια γυναίκα μείνει έγκυος, αλλά το ωάριο αναπτύσσεται έξω από την μήτρα.

Διαβάστε επίσης: Δείτε πως το χρόνιο στρες «φουντώνει» τα αυτοάνοσα νοσήματα!

Συνήθως μια έκτοπη κύηση συμβαίνει στην σάλπιγγα, αλλά μπορεί επίσης να συμβεί στον “σωλήνα” της μήτρας, στις ωοθήκες ή στην κοιλιακή κοιλότητα. Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η πιθανότητα έκτοπης κύησης είναι 1-2%, ενώ η εν λόγω κατάσταση είναι η αιτία του 3-4% των θανάτων που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη.

Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

Πόνος στην μία πλευρά της κοιλιάς: Αυτός μπορεί να είναι οξύ και με διάρκεια.

Κολπική αιμορραγία: Το αίμα θα είναι πιο ανοιχτόχρωμο, ή πιο σκούρο από ό,τι κατά τη διάρκεια της εμμηνορροϊκής αιμορραγίας και συνήθως λιγότερο ιξώδες. Εάν μια γυναίκα δεν γνωρίζει ότι είναι έγκυος, μπορεί να μπερδέψει την κολπική αιμορραγία με το εμμηνορροϊκό αίμα.

Διαβάστε επίσης: Εξωσωματική: Καλύτερα φρέσκα ή κατεψυγμένα έμβρυα;

Πόνος στην άκρη του ώμου: Αυτό είναι ένα κοινό σημάδι της εσωτερικής αιμορραγίας. Η αιμορραγία μπορεί να ερεθίσει το φρενικό νεύρο και αυτό οδηγεί σε πόνο στον ώμο.

Πόνος κατά την ούρηση,

Λιποθυμία, ή κατάρρευση: Εάν οι σάλπιγγες σπάσουν, αυτό μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία και κατάρρευση. Αυτό είναι μια επείγουσα ιατρική περίθαλψη.

Επιπλοκές

Μια επιπλοκή της έκτοπης εγκυμοσύνης είναι πιο πιθανή, εάν η διάγνωση, ή η θεραπεία καθυστερήσει, ή εάν η πάθηση δεν διαγνωστεί ποτέ.

Εσωτερική αιμορραγία: Μια γυναίκα που έχει έκτοπη κύηση και δεν λαμβάνει έγκαιρη διάγνωση ή θεραπεία είναι πιο πιθανό να εμφανίσει σοβαρή εσωτερική αιμορραγία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοκ και σοβαρές επιπλοκές για την υγεία της.

Βλάβη στις σάλπιγγες: Η καθυστερημένη θεραπεία μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη στις σάλπιγγες, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο μελλοντικής έκτοπης εγκυμοσύνης.

Κατάθλιψη: Αυτό μπορεί να οφείλεται στην θλίψη για την απώλεια της εγκυμοσύνης και την ανησυχία για τις μελλοντικές εγκυμοσύνες.




Διαβάστε επίσης: Ορμονική υποκατάσταση: Λύση στην ανεξήγητη υπογονιμότητα;

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο