Αρχική WELL BEINGFITNESS Έξυπνα Tips για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων στη ζυγαριά μετά τις γιορτές!

Έξυπνα Tips για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων στη ζυγαριά μετά τις γιορτές!

από lady times

Αναμφίβολλα, ζωή χωρίς πίστη στη μαγεία των Χριστουγέννων δεν είναι ζωή!!!Για κάποιους απο εμάς όμως που αφηνόμαστε στη μαγεία των Χριστουγέννων, βρίσκοντας χρόνο για ανασυγκρότηση,ηρεμία και εσωτερική αξιολόγηση, οι  λιχουδιές και τα εδέσματα  των εορταστικών ημερών μπορεί να μας δημιουργήσουν ένα επιπρόσθετο άγχος.Ας δούμε μερικά κόλπα,  έτσι ώστε εφέτος να μην δούμε,  ούτε ένα γραμμάριο παραπάνω στη ζυγαριά μας!!!

  • Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζουμε το βάρος μας πριν τις γιορτές. Η σωστή ζύγιση είναι η πρωινή μετά από τουαλέτα και χωρίς ρούχα.
  • Σε καμία περίπτωση δεν μένουμε νηστικοί όλη μέρα, ώστε να φάμε το βράδυ στο γιορτινό τραπέζι. Συνήθως αυτό οδηγεί σε μεγάλη κατανάλωση φαγητού και το τελευταίο που μπορούμε να πετύχουμε είναι να μην πάρουμε βάρος.
  • Επιλέγουμε να φάμε υγιεινά π.χ άπαχο κρέας,όπως γαλοπούλα αλλά χωρίς την πέτσα και σε μικρή ποσότητα. Η σαλάτα θα είναι υποχρεωτική  διότι προκαλεί κορεσμό δηλαδή σε χορταίνει και δεν χρειάζεσαι να τρως περιττά φαγητά.
  • Αποφεύγουμε τη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και αναψυκτικών. Ενναλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε 1 ποτήρι κόκκινο ή λευκό κρασί ή 1 ποτήρι μπύρα.
  • Πίνουμε πολύ νερό γιατί έχει τη δυνατότητα να αποβάλλει τις τοξίνες του οργανισμού καθώς και την ενδεχόμενη κατακράτηση που προκαλούν οι αλμυρές τροφές.
  • Και για επιδόρπιο; Μπορούμε να δοκιμάσουμε λίγο απ’ όλα για δοκιμή, αλλά σε μικρή ποσότητα περίπου μία κουταλιά από το καθένα. Τα μελομακάρονα είναι τα λιγότερο παχυντικά αλλα συνάμα υγιεινά και θρεπτικά γλυκά.
  • Περπατάμε. Είναι γιορτινές μέρες! Βγαίνουμε στα μαγαζιά μια βόλτα, για ένα καφέ με τους φίλους μας, για τρέξιμο, αυτό θα μας βοηθήσει να κινηθούμε και να αυξηθεί ο μεταβολισμός μας.
  • Διατηρούμε μια ήρεμη ψυχολογική κατάσταση.Έρευνες έχουν δείξει πως όσο λιγότερο άγχος έχουμε τόσο καλίτερα λειτουργεί ο μεταβολισμός μας. Χαλαρώστε λοιπόν και απολαύστε τη μαγεία των γιορτινών ημερών, ακολουθώντας όσο μπορείτε αυτές τις μικρές μαγικές συμβουλές!!!

Από την καθηγήτρια  ΜPH Φυσικής Αγωγής και προπονήτρια του Γ.Ο ‘’ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ’’ κ. Άντζελα  Κλημεντιώτου.

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο