Αρχική escape plan Αζόρες- Ένας κρυμμένος παράδεισος στη Πορτογαλία

Αζόρες- Ένας κρυμμένος παράδεισος στη Πορτογαλία

από Ανδρέας Σταματόπουλος

Οι Αζόρες είναι ένα σύμπλεγμα 9 ηφαιστειογενών νησιών που βρίσκονται στο βόρειο Ατλαντικό ωκεανό, απέχοντας 1.300 χλμ.δυτικά της Πορτογαλίας και πραγματικά αποτελούν έναν πολύ καλά κρυμμένο παράδεισο.

Σμαραγδένια νερά, καταρράκτες, καταπράσινα λιβάδια, ηφαιστειακές σπηλιές συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο που αξίζει κανείς να επισκεφτεί. Στις Αζόρες καλλιεργούνται αραβόσιτος, γλυκοπατάτα, σταφύλια, ζαχαροκάλαμο, καπνός, τσάι ενώ είναι πολύ αναπτυγμένη και η κτηνοτροφία με μεγάλη παραγωγή αγελάδων και γάλακτος που εξάγονται. Αναπτυγμένη είναι επίσης η αλιεία με μεγάλες ποσότητες τόνου, ενώ υπάρχει και μικρή βιομηχανία τροφίμων.

Τα Νησιά

Στη Σάντα Μαρία «πρωταγωνιστές» είναι οι αµπελώνες αλλά και η κάτασπρη παραλία Praia Formosa.

Το Σάο Μιγκέλ είναι το νησί που φημίζεται για το εντυπωσιακό φυσικό του κάλλος. Εδώ θα συναντήσετε με τις εντυπωσιακές λίμνες Lagoa do Fogo και Lagoa das Sete Cidades στις ηφαιστιακές καλντέρες.

Στη Τερσέιρα βρίσκεται η ιστορικότερη πόλη των Αζορών, η Angra do Heroismo, ιδρύθηκε το 1450 και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Μια πόλη με έντονη ιστορία που θα πρέπει να εντάξετε στο πρόγραμμά σας.

Η Γκρασιόσα είναι περικυκλωμένη από γραφικούς ανεμόμυλους. Φημίζεται για το φυσικό spa Carapacho, όπου πολλοί ταξιδιώτες φτάνουν ως εκεί για να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την μέρα τους.

Το Σάο Ζόρζε φημίζεται για τους λάτρεις της πεζοπορίας καθώς τα μονοπάτια είναι μοναδικά, με θέα που κόβει την ανάσα περνώντας μέσα από την φύση και έχοντας έντονα την αίσθηση της λάβας.

Το Πίκο φημίζεται για τους αμπελώνες του και έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η πιο δημοφιλής καρτποσταλ του συμπλέγματος είναι από την χιονισμένη κορυφή του ηφαιστείου και σίγουρα αξίζει την δημοσιότητα.

Στο Φαϊάλ διάφορα σημεία συνθέτουν ένα πολύ ειδυλλιακό τοπίο ενώ σε αυτό το μέρος ανθίζουν διάφορα σπάνια είδη φυτών.

Το Κόρβο είναι το μικρότερο νησί του συμπλέγματος, με ξεχωριστή ομορφιά. Εκεί βρίσκεται και ένας ανενεργός κρατήρας των 300 μέτρων που είναι επισκέψιμος και σίγουρα αξίζει την προσοχή σας.

Το Φλόρες είναι ένα μέρος γεμάτο καταρράκτες που ενδείκνυται και για καταδύσεις. Εκεί θα βρείτε και πανέμορφα γραφικά χωριουδάκια όπου μπορείτε να απολαύσετε την βόλτα σας.

Ακόμα να ετοιμάσετε βαλίτσες;

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο