Αρχική HomePageSlider Ανοίγει ο δρόμος για την καλλιέργεια και την μεταποίηση της θεραπευτικής κάνναβης

Ανοίγει ο δρόμος για την καλλιέργεια και την μεταποίηση της θεραπευτικής κάνναβης

από lady times

Με αυστηρές προϋποθέσεις θα δίνεται η άδεια για την καλλιέργεια και την μεταποίηση φαρμακευτικής κάνναβης. Όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε θα δίνεται σε πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους, που έχουν λάβει βεβαίωση από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα ότι τηρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις ασφαλούς φύλαξης σχετικά με τις περιοχές καλλιέργειας, τις εγκαταστάσεις της μεταποιητικής μονάδας, τα σημεία αποθήκευσης των πρώτων υλών κ.α.

Επίσης, προβλέπεται πως άδεια δεν μπορούν να λάβουν όσοι έχουν καταδικαστεί για κακούργημα.

Δείτε ολόκληρο το νομοσχέδιο

Σύμφωνα με τις διατάξεις του εν λόγου νομοσχεδίου των υπουργείων Υγείας, Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα “Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης”, το οποίο κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή τα σκευάσματα της θεραπευτικής κάνναβης θα συνταγογραφούνται από τους γιατρούς μέσω της ΗΔΙΚΑ όπως συμβαίνει και με τις άλλες φαρμακευτικές ουσίες.

Βάση του νομοσχεδίου:

Θα καλλιεργούνται ποικιλίες του είδους “Cannabis Sativa L”, περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%. Δεν θα επιτρέπεται η παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού.

Η έκταση στην οποία θα παράγεται το προϊόν, θα πρέπει να έχει ελάχιστο εμβαδόν 4 στρεμμάτων, στα οποία θα περιλαμβάνονται οι χώροι καλλιέργειας, μεταποίησης και οι υποστηρικτικοί χώροι (διάδρομοι, υπόστεγα, χώροι αποθήκευσης και φόρτωσης).

 

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο