Αρχική HomePageSlider Αντισυλληπτικά: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών;

Αντισυλληπτικά: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών;

από lady times

Η λήψη αντισυλληπτικών έχει συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου των ωοθηκών.Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο με επικεφαλής την ερευνήτρια Kara Michels και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο JAMA Oncology.επιβεβαιώνει το γεγονός, αναδεικνύοντας όμως τα οφέλη και για τις παχύσαρκες γυναίκες, καθώς και για όσες καπνίζουν.

Οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία γυναικών από το 1995-2011. Τουλάχιστον 100.000 από τις γυναίκες δήλωσαν ότι χρησιμοποιούσαν αντισυλληπτικά χάπια, στην έναρξη της έρευνας. Μάλιστα ανακάλυψαν 40% πτώση του κινδύνου καρκίνου των ωοθηκών σε γυναίκες που χρησιμοποιούσαν αντισυλληπτικά χάπια 10 χρόνια και περαπάνω. Ανάλογα ήταν τα οφέλη για τις μη καπνίστριες, τις αδύνατες, αλλά και τις γυναίκες με περιττά κιλά.

Όσον αφορά τον καρκίνο του ενδομητρίου, το όφελος ήταν ακόμα μεγαλύτερο για τις γυναίκες με λιγότερο υγιεινές συνήθειες.

Για παράδειγμα, γυναίκες που κάπνιζαν είχαν 53% μείωση του κινδύνου για καρκίνο στο ενδομήτριο όταν λάμβαναν αντισυλληπτικά χάπια.

Οι παχύσαρκες είχαν ακόμα μεγαλύτερο όφελος και συγκεκριμένα 64% μείωση του κινδύνου για καρκίνο στο ενδομήτριο.

Ωστόσο, η μακροχρόνια χρήση φάνηκε να μην έχει επίδραση στις πιθανότητες μιας γυναίκες για καρκίνο στο μαστό ή στο παχύ έντερο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο