Αρχική BE A MAMA Απίστευτο: 205.177 κουτιά με πιθανώς μολυσμένο βρεφικό γάλα παραμένουν στα φαρμακεία

Απίστευτο: 205.177 κουτιά με πιθανώς μολυσμένο βρεφικό γάλα παραμένουν στα φαρμακεία

από Ανδρέας Σταματόπουλος

Δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή στοιχεία των τεμαχίων που έχουν αγοραστεί από τους καταναλωτές, παραδέχεται η εταιρεία – Το σύνολο των πωλήσεων μας στα φυσικά και και ηλεκτρονικά φαρμακεία, καθώς και τις φαρμακαποθήκες – Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών εκ των ελεγχόμενων παρτίδων ανέρχεται στις 205.177 τεμάχια, ένα ποσοστό των οποίων αναμένουμε να επιστραφεί, λέει η εταιρεία

Αμείωτη παραμένει η ανησυχία χιλιάδων καταναλωτών στην Ελλάδα, έπειτα από την ανάκληση «μαμούθ» του βρεφικού γάλακτος Frezylac από τον ΕΟΦ.

Έπειτα από ερώτηση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, Λευτέρη Ζαγορίτη, ζητούνται διευκρινίσεις για το πόσες παρτίδες του επίμαχου βρεφικού γάλακτος έχουν εισαχθεί στη χώρας μας, ποια τα αποτελέσματα των ελέγχων, πού έχουν διοχετευθεί τα προϊόντα, ποια η διαδικασία αντικατάστασης ή αποζημίωσης των καταναλωτών, ενώ, τέλος, ερωτάται ο χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας αποκατάστασης του προβλήματος.

Η εταιρεία απαντά στον Συνήγορο του Καταναλωτή ότι οι ανακαλούμενες παρτίδες, λόγω υποψίας σαλμονέλας είναι 58. Εξι παρτίδες δεν πρόλαβαν να εισαχθούν στη χώρα και είναι δεσμευμένες στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου παραγωγής στη Γαλλία. Ωστόσο, έξι παρτίδες διατέθηκαν ως δείγματα αποκλειστικά σε γιατρούς και παιδιάτρους και όχι στην αγορά. Η εταιρεία ενημερώνει τον Συνήγορο του Καταναλωτή ότι «όλοι οι γιατροί που έχουν λάβει τα συγκεκριμένα δείγματα, έχουν ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή από τους συνεργάτες της εταιρείας. Βρισκόμαστε και σε διαδικασία γραπτής ενημέρωσής τους».
Από τις υπόλοιπες 46, οι 17 δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στην αγορά. «Συνεπώς από τις 58 παρτίδες, κυκλοφόρησαν στην αγορά οι 29 και τελούν σε διαδικασία ανάκλησης», αναφέρεται.

Από την εταιρεία επισημαίνεται ότι «προς το παρόν δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή στοιχεία των τεμαχίων που έχουν αγοραστεί από τους καταναλωτές, ωστόσο γνωρίζουμε με ακρίβεια, βάση των λογιστικών εγγράφων μας, ότι το σύνολο των πωλήσεων μας στα φυσικά και και ηλεκτρονικά φαρμακεία, καθώς και τις φαρμακαποθήκες – Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών εκ των ελεγχόμενων παρτίδων ανέρχεται στις 205.177 τεμάχια, ένα ποσοστό των οποίων αναμένουμε να επιστραφεί».

Διαβάστε την ερώτηση του Συνηγόρου του Καταναλωτή

1

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο