Αρχική HomePageSlider Αυξάνονται τα κρούσματα ιλαράς σε επαγγελματίες υγείας

Αυξάνονται τα κρούσματα ιλαράς σε επαγγελματίες υγείας

από lady times

Αυξάνεται ο αριθμός των εργαζομένων στα νοσοκομεία της χώρας που νοσούν από ιλαρά. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων στο ΕΣΥ, στο νοσοκομείο Αμαλιάδας δυο εργαζόμενες, μία φαρμακοποιός και μια νοσηλεύτρια, κόλλησαν ιλαρά και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Πάτρας γιατί δεν υπήρχαν τα κατάλληλα αντιδραστήρια για να γίνει ο έλεγχος αντισωμάτων.

Μάλιστα ο  διοικητής του νοσοκομείου Αμαλιάδας Γιάννης Λέντζας μιλώντας στο protothema.gr επιβεβαιώνει τα δύο κρούσματα ιλαράς καθώς και την έλλειψη των ειδικών αντιδραστηρίων ενώ σημειώνει πως οι δυο γυναίκες πήγαν σε νοσοκομεία της Πάτρας κατά βούληση, αν και εργάζονται στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

«Τα δυο περιστατικά δεν εξετάστηκαν στο δικό μας νοσοκομείο. Επέλεξαν να πάνε σε άλλο νοσοκομείο μόνες τους όπου και έγινε η διάγνωση. Δεν πήγαν λόγω της έλλειψης αντιδραστηρίων».

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία τα νοσοκομεία Αμαλιάδας και “Άγιος Ανδρέας” Πατρών δεν διαθέτουν αντιδραστήρια για εξετάσεις ιλαράς, με αποτέλεσμα το προσωπικό που προσβάλλεται να πληρώνει την εξέταση σε ιδιώτες!

Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο