Αρχική LIVINGDESIGN Αυτά είναι τα διασημότερα φυτά για το σπίτι

Αυτά είναι τα διασημότερα φυτά για το σπίτι

από lady times

Τα διασημότερα φυτά για μέσα στο σπίτι. Διακόσμηση σπιτιού με εντυπωσιακά φυτά.

Τα τελευταία χρόνια τα φυτά εσωτερικού χώρου εξελίσσονται σε μια από τις πιο ισχυρές τάσεις στην εσωτερική διακόσμηση. Ομορφαίνουν και πρασινίζουν έναν χώρο, καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού και η παρουσία τους δημιουργεί ένα zen περιβάλλον. Γι’αυτό, σας παρουσιάζουμε τα διασημότερα φυτά για μέσα στο σπίτι. Τι άλλο θέλετε; Διακόσμηση σπιτιού με εντυπωσιακά φυτά.

πόθος

#1 Πόθος ή «κισσός του διαβόλου»

Ο πόθος έχει μικρές απαιτήσεις συντήρησης, τα φύλλα του έχουν σχήμα καρδιάς και μπορεί να καλλιεργηθεί σε επιδαπέδιο ή επιτραπέζιο δοχείο αλλά και κρεμαστό. Η τοποθέτησή του δεν θα σας απασχολήσει ιδιαίτερα, αλλά όσο περισσότερο φως δέχεται τόσο μεγαλύτερες εναλλαγές θα βλέπετε στο φύλλωμά του. Γενικά, είναι ένα εύκολο καταπράσινο φυτό με αρκετές εναλλακτικές για το πώς μπορεί να ενταχθεί μέσα στον χώρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι βοηθάει στο φιλτράρισμα του αέρα.

Προσοχή: Όλα τα μέρη του φυτού είναι δηλητηριώδη και μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στη γλώσσα, στο λαιμό και στα χείλη. Γι’ αυτό κρατήστε το μακριά από μικρά παιδιά και κατοικίδια.

κρότωνας

#2 Κρότωνας

Το αγαπάμε για την εξωτική εμφάνισή του.

Μπορεί να επιβιώσει σε μέρη με μικρή ηλιοφάνεια αλλά όταν βρεθεί μπροστά από ένα παράθυρο με έντονο φως, το φύλλωμά του αναδεικνύει τους καλύτερους χρωματισμούς του: χρυσοί, ροζ και πορτοκαλί τόνοι. Οι οποίοι όταν αντανακλούν το φως δημιουργούν δραματικές αντιθέσεις στο εσωτερικό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθαρίζετε συχνά τα φύλλα του ώστε να γυαλίζουν και να φαίνονται τα όμορφα χρώματά τους.

Προσοχή: Ισχύει ότι και στον Πόθο. Δηλαδή, παιδιά και ζώα μακριά από το φυτό.

φτέρη της Βοστώνης

#3 Φτέρη της Βοστώνης

Η κλασσική του εμφάνιση δίνει ένα ντελικάτο ύφος στο χώρο ανεξάρτητα από το στυλ διακόσμησης που έχετε.

Είναι το πιο κλασσικό καλλιεργούμενο φυτό για το σπίτι. Είναι ανθεκτικό και μπορεί να σας συντροφεύει για πολλά χρόνια, αρκεί να το ποτίζετε και να του δίνετε την υγρασία που χρειάζεται. Στο εσωτερικό μπορείτε να το τοποθετήσετε σε φωτεινό μέρος, ενώ αν διαλέξετε να το βάλετε κάπου έξω προστατέψτε το σε μια σκιερή γωνιά. Μια, επίσης, καλή επιλογή είναι είτε να το κρεμάσετε από καλάθι κάπου ψηλά είτε να το τοποθετήσετε σε ένα ψηλό επιδαπέδιο κασπό. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το φυτό διαθέτει τις καλύτερες επιδόσεις στην εξάλειψη των ρύπων και των τοξικών ουσιών.

Το άρθρο επιμελήθηκε η ομάδα αρχιτεκτόνων και διακοσμητών της recons

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο