Αρχική LIVINGDESIGN Αυτές είναι οι τάσεις χαλιών για το 2018 που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε

Αυτές είναι οι τάσεις χαλιών για το 2018 που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε

από Ανδρέας Σταματόπουλος

Ιδέες διακόσμησης σπιτιού με τις τάσεις των χαλιών για το 2018.


Ποτέ δεν συνειδητοποιείτε πόσο ένα χαλί μπορεί να ανεβάσει τα ύψη ή να χαλάσει την διακόσμησης ενός δωματίου. Το χαλί είναι το απαραίτητα αξεσουάρ για τις δύο από τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Γι’αυτό και εμείς σας παρουσιάζουμε τις τάσεις των χαλιών για το 2018. Ιδέες διακόσμησης σπιτιού για να είστε…μέσα στην μόδα.

Η επιλογή του ιδανικού χαλιού είναι σίγουρα μια δύσκολη υπόθεση. Καθώς θα πρέπει να υπολογίσετε το σωστό μέγεθος για τον χώρο και να συνδυάσετε το μοτίβο και την υφή του χαλιού με την συνολική διακόσμηση του σπιτιού σας. Μπορεί η επιλογή ενός χαλιού να είναι μια χρονοβόρα δραστηριότητα, αλλά η ομορφιά του είναι τόσο θαυμάσια. Ειδικά αν ένα πανέμορφο χαλί μπορεί να δέσει αρμονικά με τον χώρο σας.

Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω και ελέγξτε τις πιο εκπληκτικές τάσεις χαλιών για φέτος και μεταμορφώστε το χώρο σας αναλόγως.

1. Μαροκινά χαλιά

Μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγές του Μαρόκου είναι τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και δεν υπάρχει αμφιβολία γιατί: Η μικρή αφρικανική χώρα δημιουργεί εντυπωσιακά χαλιά και κουβέρτες που δεν θα βρούμε πουθενά αλλού. Υπάρχουν πολλοί τύποι μαροκινών χαλιών, ο καθένας μοναδικός στην προέλευση και τη χειροτεχνία του.
Advertisement

Το συγκεκριμένο χαλί της παραπάνω φωτογραφίας ονομάζεται Beni Ourain και είναι αναγνωρίσιμο από το μονοχρωματικό του φυλετικό πρότυπο. Μπορείτε να βρείτε αυθεντικές παραδοσιακές παραλλαγές στα περισσότερα καταστήματα επίπλων υψηλού επιπέδου. Ωστόσο, αν βρίσκεται τις τιμές πολύ υψηλές πολλοί Αμερικανοί λιανοπωλητές έχουν δημιουργήσει υπέροχα (και προσιτά) αντίγραφα. Το λευκό και μαύρο μοτίβο και το χοντρό πλέγμα αυτού του χαλιού είναι εξαιρετικά ευέλικτο και φαίνεται να ταιριάζει καταπληκτικά σε σχεδόν οποιοδήποτε σαλόνι.

2. Χαλιά σε απίθανα μέρη

Η κουζίνα μπορεί να είναι ένα επικίνδυνο μέρος για να τοποθετήσετε ένα χαλί, αλλά μπορεί να είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να προσθέσετε χρώμα σε μια ουδέτερη κουζίνα. Αν και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με τους λεκέδες, ένα χαλί μπορεί επίσης να προσθέσει ένα «μαξιλάρι» κάτω από τα πόδια σας για τις μακρές προετοιμασίες γεύματος της Κυριακής. Δοκιμάστε ένα φτηνό χαλί-διάδρομο ή ένα ξεθωριασμένο vintage κομμάτι για να διευκολύνετε την εμφάνιση.

3. Ένα μοντέρνο cowhide

Το animal print είναι μια τάση που αποβάλλεται και ρέει στη δημοτικότητα, αλλά ήταν ένα επίκεντρο στο Pinterest τα τελευταία χρόνια. Αυτό το εκπληκτικό χαλί από δέρμα αγελάδας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε ζεστασιά σε ένα λευκό χώρο διαβίωσης.

4. Ισχυρό και γεωμετρικό

Αφήστε το σπίτι σας να είναι… «δυνατό» και «περήφανο». Από την ταπετσαρία μέχρι το δάπεδο, οι τολμηρές γεωμετρικές εκτυπώσεις βρίσκονται στην τάση αυτή τη στιγμή. Ένα λαμπερό χαλί με μοτίβο δημιουργεί μια τρομερή εντύπωση σε κάθε χώρο. Το πράσινο μπλοκ με μοτίβο σε αυτή την τροπικά εμπνευσμένη κρεβατοκάμαρα κλέβει όλα τα βλέμματα. Δοκιμάστε αυτή την τάση στις εισόδους, τις τραπεζαρίες ή ακόμη και σε σκάλες για να τραβήξετε τα βλέμματα όλων των επισκεπτών σας.

5. Vintage χαλί

Εάν ψάχνετε online για ένα χαλί θα συναντήσετε δεκάδες «vintage» κομμάτια, τέλεια ξεθωριασμένα έτοιμα για να επιτύχουν μια παλιά εμφάνιση. Ενώ αγαπάμε αυτά τα χαλιά σε υπνοδωμάτια και σαλόνια, αυτή η τάση είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να δώσετε νέα πνοή και σε άλλους χώρους του σπιτιού. Τα ξεθωριασμένα vintage χαλιά σε συνδυασμό με μοντέρνα έπιπλα δημιουργούν μια καταπληκτική διακόσμηση.

Το άρθρο επιμελήθηκε η ομάδα αρχιτεκτόνων και διακοσμητών της recons

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο