Αρχική WELL BEINGFITNESS Γιατί χρειάζονται και οι άνδρες το Pilates!!

Γιατί χρειάζονται και οι άνδρες το Pilates!!

από Ανδρέας Σταματόπουλος

Το Pilates κατατάσσεται πλέον στις πιο διάσημες μεθόδους εκγύμνασης στο σύγχρονο δυτικό κόσμο. Τα τελευταία χρόνια άρχισε να διαδίδεται και στην Ελλάδα και ενώ είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για τη φυσική κατάσταση, δυστυχώς, όπως συμβαίνει με καθετί καινούργιο, είναι παρεξηγημένο και στην πραγματικότητα λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τι αντιπροσωπεύει η μέθοδος αυτή.

Ξεκινώντας λοιπόν, να αναφέρουμε ότι το Pilates εφευρέθηκε από άνδρα (Joseph Pilates) έχοντας αρκετές επιρροές από τεχνικές πολεμικών τεχνών ενώ ποτέ η συγκεκριμένη μέθοδος εκγύμνασης δεν είχε συγκεκριμένο κοινό. Τα οφέλη είναι ίδια για όλους. Ο μοντέρνος τρόπος ζωής έχει σαν αποτέλεσμα την κακή στάση του σώματος και τη μη σωστή λειτουργία της αναπνοής. Το Pilates είναι ένας πάρα πολύ καλός τρόπος να βρεθούν και να ενισχυθούν οι βαθύτεροι μύες, οι οποίοι βοηθούν στην στήριξη της σπονδυλικής στήλης. Πετυχαίνεις εκγύμναση ολόκληρου του σώματος και όχι συγκεκριμένων ομάδων. Οι ασκήσεις Pilates βοηθούν στην οικοδόμηση ενός ισχυρού μυϊκού σώματος δίνοντας βάση στους κοιλιακούς μύες το οποίο μπορεί να αποτρέψει και να μειώσει τους πόνους στην πλάτη, να βελτιώσει την στάση του σώματος και να αυξήσει την κινητικότητα των αρθρώσεων. Εστιάζει και στο πάνω και στο κάτω μέρος του σώματος και είναι ιδανικό για αποθεραπεία, για αποκατάσταση από τραυματισμούς και για ισορροπημένη εκγύμναση.

Ένα μεγάλο μέρος του αντρικού πληθυσμού ωστόσο, αρνείται να το εντάξει στις αθλητικές του δραστηριότητες. Ίσως, επειδή οι περισσότερες εκπαιδεύτριες είναι γυναίκες, ίσως λόγω των λανθασμένων στερεότυπων ότι μόνο η γυμναστική με βάρη είναι για άντρες ή ότι είναι μια εύκολη γυμναστική σχεδιασμένη μόνο για γυναίκες. Όλοι αυτοί οι λόγοι δημιουργούν στους άντρες προκαταλήψεις που τους εμποδίζουν να δοκιμάσουν αυτού του είδους τη γυμναστική. Προκαταλήψεις που απέχουν πολύ από την αλήθεια αφού η μέθοδος αυτή απαιτεί έντονη σωματική προσπάθεια, αλλά και πνευματική συμμετοχή. Εξάλλου, υπάρχουν ασκήσεις ειδικά για άνδρες, που απαιτούν μεγάλη μυϊκή δύναμη, ενώ το πρόγραμμα εστιάζεται ούτως ή άλλως στην κοιλιακή χώρα και το επάνω μέρος του σώματος.

Το Pilates δηλαδή μπορεί να γίνει εργαλείο επιπρόσθετης προπόνησης σε επαγγελματικό αθλητισμό, μπορεί να γίνει μέσο αποκατάστασης μετά από τραυματισμούς όπως επίσης μπορεί να γίνει και υποβοηθητική γυμναστική σε άντρες που ασχολούνται με body building. Πολλές φορές, οι άντρες που δοκιμάζουν πρώτη φορά Pilates, δεν μπορούν να πιστέψουν πώς ασκήσεις που φαινομενικά φαντάζουν πολύ απλές, μπορούν να τους δυσκολέψουν τόσο. Το σίγουρο είναι, πως όλοι όσοι το δοκιμάζουν ενθουσιάζονται και τηρούν τη γυμναστική αυτή σε τακτική βάση.

Το Pilates είναι για όλους και φτιάχτηκε για να βοηθήσει αφού δεν αποτελεί απλά μια μέθοδο άσκησης αλλά είναι φιλοσοφία και τρόπος ζωής!

Μια δοκιμή μπορεί να πείσει και έναν δύσπιστο! Σας περιμένουμε!

Νταίζη Γκατζηρούλη
Pilates- Functional Trainer
Alterlife Boutique Νέα Ερυθραία

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο