Αρχική FOOD LOVER Δείτε εδώ πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε σπιτικά Nachos με cheddar sauce

Δείτε εδώ πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε σπιτικά Nachos με cheddar sauce

από lady times

Τα νάτσος οφείλουν την ύπαρξη τους στον Ignacio Anaya, σεφ στο εστιατόριο Victory Club της μικρής πόλης Piedras Negras, που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα της αμερικανικής πολιτείας του Τέξας και του Μεξικό.

Κατά την ιστορία, το 1943 δώδεκα κυρίες, σύζυγοι Αμερικανών αξιωματικών, μετά από μία ημέρα εξαντλητικής βόλτας στην αγορά, έφτασαν στη μικρή μεξικανική πόλη και επισκέφθηκαν το εν λόγω εστιατόριο, αφού αυτό είχε κλείσει. Ο Ignacio Anaya, θέλοντας να εξυπηρετήσει τις κυρίες, μπήκε στην κουζίνα και προσπάθησε με τα υλικά που είχαν περισσέψει να δημιουργήσει ένα νέο πιάτο.

Χρησιμοποίησε λίγο ψημένο ψωμί, στο οποίο έτριψε αμερικανικό τυρί Ουινσκόνσιν, στη συνέχεια το έψησε στη σχάρα μέχρι να λιώσει το τυρί και συνόδευσε με λίγη πιπεριά jalapeno. Όταν σέρβιρε το νέο του πιάτο στις πελάτισσες, εκείνες ενθουσιάστηκαν, και μάλιστα μία από αυτές το αποκάλεσε «η σπεσιαλιτέ του Nacho», αποκαλώντας χαϊδευτικά Nacho τον σεφ Ignacio.

Εσείς λοιπόν, πιείτε τη μπύρα σας με τα πιο απλά Νάτσος με cheddar sauce που έχετε φτιάξει, αλλα συγχρόνως και τα πιο γευστικά! Καθήστε στον καναπέ και απολαύστε τα πατατάκια ακριβώς όπως τα τρώτε έξω!

Θα χρειαστείτε:

  • 6 τορτίγιες ή αραβικές πίτες
  • 1κ.τ.σ πάπρικη γλυκιά
  • 1κ.τ.σ πάπρικα καυτερή
  • ελαιόλαδο
  • Για τη σως:
  • 30γρ αλεύρι
  • 30γρ βούτυρο
  • 350γρ γάλα
  • 1κ.τ.σ κουρκουμά
  • 300γρ τυρί cheddar
  • αλάτι,πιπέρι
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες (κατα προτίμηση)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (κατα προτίμηση)

Εκτέλεση:

 

  1. Για τη σάλτσα τυριού: Ζεσταίνετε το γάλα στο μικροκυμάτων για 1½ λεπτό. Σε ενα κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι το μείγμα σας να γίνει χρυσό.Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει. Αν το μείγμα σας είναι σφιχτό, προσθέστε λίγο γάλα
  2. Προσθέστε τον κουρκουμά για να πάρει κίτρινο χρώμα, προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε να λιώσει. Τραβήξτε απ΄τη φωτιά και αλατοπιπερώστε.
  3. Για τα νάτσος: Κόψτε σε λωρίδες τις τορτίγιες ή σε τριγωνάκια πασπαλίστε με πάπρικα (και τα δυο είδη) και υπάρχουν δυο τρόποι να τα κάνετε. Σε μια κατσαρόλα με αρκετό ηλιέλαιο και τα τηγανίζετε για 5 λεπτά περίπου.
  4. . Ο άλλος τρόπος είναι να τους ρίξετε ελαιόλαδο μαζί με τα δυο είδη πάπρικας και να τα ψήσετε σε ταψί στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Σερβίρετε ρίχνοντας αν θέλετε το κρεμμύδι και την ντομάτα και από πάνω το ζεστό τυρί.

Μερίδες : 10

Έτοιμες σε : 20 Λεπτά

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο