Αρχική WELL BEINGFITNESS Η άσκηση και ο καρκίνος

Η άσκηση και ο καρκίνος

από lady times

Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από κύτταρα που αναπτύσσονται και διαιρούνται φυσιολογικά. Μερικές φορές όμως, η διαδικασία αυτή ξεφεύγει από τα φυσιολογικά, με συνέπεια να συσσωρεύονται κύτταρα και να δημιουργούν κάποιους όγκους. Αυτό είναι ο καρκίνος, η ανώμαλη ανάπτυξη κύτταρων με αποτέλεσμα τη δημιουργία όγκων σε διάφορα σημεία του σώματος. Δυστυχώς, στις μέρες μας ο καρκίνος είναι πλέον μια συχνή ασθένεια. Το θετικό είναι όμως ότι η έχει κάνει μεγάλη πρόοδο αφού κάποιες μορφές καρκίνου αντιμετωπίζονται πλέον με ιατρική και φαρμακευτική υποστήριξη. Ιδιαίτερη μάλιστα έμφαση έχει δοθεί και στην «πρόληψη» του.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο αναφέρει στην ιστοσελίδα του, «η έρευνα έχει δείξει ότι οι περισσότεροι καρκίνοι μπορούν να προληφθούν. Οι επιστήμονες εκτιμούν τώρα ότι το 60 έως 70 τοις εκατό των καρκίνων μπορούν να προληφθούν μέσω των πληροφοριών που διατίθενται σήμερα και με τις απλές αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής»

Όταν όμως λέμε πρόληψη τι εννοούμε;

Η άσκηση ενισχύει το ανοσοποιητικό και το αντιοξειδωτικό σύστημα του οργανισμού. Είναι δηλαδή σημαντική για την άμυνα έναντι των καρκινικών κυττάρων. Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, η συστηματική γυμναστική μπορεί να αυξήσει ουσιαστικά το προσδόκιμο επιβίωσης των ασθενών με καρκίνο. Παράλληλα, όσον αφορά τις χημειοθεραπείες, έρευνες έχουν δείξει ότι η συστηματική γυμναστική μπορεί να κάνει πιο ανεκτή τη χημειοθεραπεία για τον καρκίνο, περιορίζοντας την κόπωση και τη ναυτία που συχνά τη συνοδεύουν. Δε χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Έχει αποδειχθεί ότι μόνο 30 λεπτά καθημερινής αερόβιας άσκησης, μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου. Όσο βέβαια αυξάνεται η διάρκεια και η ένταση της άσκησης, τόσο μεγαλύτερο είναι και το όφελος. Χρειάζεται να αφιερώσουμε μόνο λίγο χρόνο για λίγη άσκηση. Να ιδρώσουμε ή και να λαχανιάσουμε για το καλό της υγείας μας!

Συμπεραίνουμε δε, ότι τα οφέλη της άσκησης στη ζωή και την υγεία είναι πάρα πολλά. Αξίζει λοιπόν λίγη προσπάθεια!

Πρασσά Μαίρη
Alterlife Νέας Ερυθραίας

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο