Αρχική FOOD LOVER Κοτόπουλο Γεμιστό με σάλτσα cranberries (κράνμπερις) |

Κοτόπουλο Γεμιστό με σάλτσα cranberries (κράνμπερις) |

από Ανδρέας Σταματόπουλος

Η συνταγή της ημέρας by Foivi Geler

ΥΛΙΚΑ

για 4 άτομα

μισό κιλό κιμά (ότι προτιμάτε)

μισό πουμαρό με κρεμμύδι

2 μέτρια κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φετούλες

μια πρέζα ζάχαρη

ένα ξυλάκι κανέλας

5 κόκκους μπαχάρι

1 φύλλο δάφνης

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

1 κούπα ελαιόλαδο

 

5 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μπουκιές

μισό κιλό κάστανα, βρασμένα, ξεφλουδισμένα

λίγο κουκουνάρι

1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες

1 κονσέρβα ζελέ κράνμπερις

 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Βράζουμε τα κάστανα. Μόλις μαλακώσουν, τα σουρώνουμε, τα περνάμε λίγο απο κρύο νερό, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και με ένα μαχαιράκι (όσο είναι ακόμα ζεστά) τα καθαρίζουμε.

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, και μετά προσθέτουμε και τον κιμά. Τον σωτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε την ντομάτα. Μια πρέζα ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να βράσει λίγο με το κρασί να εξατμιστεί το αλκοολ. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και νερό να σκεπάσει τον κιμά. Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά, τσεκάροντάς το συχνά. Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος, τον βγάζουμε απο την φωτιά.

Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε, κανουμε μερικές σχισμές στο κοτόπουλο και βάζουμε μέσα φετούλες σκόρδου. Γεμίζουμε την κοιλιά με κάστανα κιμά, λίγες πατατούλες και κουκουνάρι. Όση γέμιση μας περισσέψει την στρώνουμε στο ταψί. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε νεράκι στη γαστρα και σιγοψήνουμε μέχρι το κοτόπουλο να ξεκολάει απο τα κόκκαλα του. Δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε απο τον φούρνο, το γλασάρουμε με  ζελέ κράνμπερις. Δηλαδή απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια του κοτόπουλου πολτοποιημένο ζελέ κράνμπερις. Το αφήνουμε να κάνει γυαλιστερή κρούστα.

*Στην φωτό δεν είναι γλασαρισμένο.

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο