Αρχική LIVINGDESIGN Μάθετε πως θα κάνετε τα φθηνά έπιπλα να φαίνονται πολυτελή και ακριβά

Μάθετε πως θα κάνετε τα φθηνά έπιπλα να φαίνονται πολυτελή και ακριβά

από Ανδρέας Σταματόπουλος

Έτσι θα κάνετε τα φτηνά έπιπλα να μοιάζουν με πανάκριβα κομμάτια. Οι ταπετσαρίες επίπλων είναι η πιο όμορφη ιδέα για το σπίτι.

Τρείς τρόποι είναι αρκετοί και πολύτιμοι για να δώσετε στα απλά και φθηνά έπιπλα σας την αίσθηση της πολυτέλειας που τους λείπει. Είμαστε σίγουροι ότι σε όλους αρέσουν τα ακριβά έπιπλα, αλλά όταν κοιτάνε τις τιμές αποφεύγουν μια τέτοια αγορά. Ωστόσο, μην απογοητεύεστε, γιατί εμείς είμαστε εδώ.

Αν σας αρέσουν έστω και στο ελάχιστον οι diy κατασκευές και έχετε χρόνο και διάθεση τότε μπορείτε να μεταμορφώσετε ακόμα και το πιο παλιό ή φθηνό έπιπλο σε ένα πολύ ξεχωριστό και πολυτελές κομμάτι. Φυσικά, όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να βάλετε το χέρι σας βαθιά στην τσέπη. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά στις παρακάτω τρεις ιδέες και αλλάξτε όψη στα έπιπλά σας σήμερα κι όλας.

Τrick No1: Εξατομίκευση τώρα

συρταριέρα

Έχετε βαρεθεί την απλή συρταριέρα στο σπίτι σας; Αναζητήστε ξεχωριστά, πολυτελή ή vintage πόμολα και θα δείτε ότι θα αλλάξει ολόκληρη η όψη τους. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει μόνο για τις συρταριέρες αλλά και για τις πόρτες και τα ντουλάπια. Με αυτόν τον τρόπο, τα μοντέρνα έπιπλα μπορεί να αποκτήσουν χαρακτήρα, προσωπικότητα κι αέρα…αντικερί.

Trick No2: Comme il faux

Όλοι ξέρετε ότι ο πιο εύκολος τρόπος για να αλλάξετε την όψη των επίπλων δεν είναι άλλος από την ταπετσαρία ή τα διακοσμητικά αυτοκόλλητα. Άλλωστε, με χαμηλό κόστος, εύκολη τοποθέτηση και αφαίρεση, σε  άπειρα σχέδια και χρώματα, κανένα έπιπλο δεν θα θυμίζει ότι το αγοράσατε στο ίδιο μαγαζί με την μάζα. Για μια πιο παιχνιδιάρικη νότα καλύψτε τα διακοσμητικά αυτοκόλλητα και το εσωτερικών των επίπλων σας.

έπιπλο με ταπετσαρία

 

Trick No3: Νέο δέρμα

καρέκλες

Αν αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε με τις φθηνές ή κοινότυπες πολυθρόνες, καρέκλες και τον καναπέ, η λύση  βρίσκεται στην μπογιά. Αν, ωστόσο, βρίσκεται αυτήν την ιδέα ξεπερασμένη, μπορείτε να πείτε «ναι» στα διακοσμητικά αυτόκολλητα. Τι γίνεται όμως με τα έπιπλά που είναι καλυμμένα με ύφασμα; Μια νέα ταπετσαρία θα τους δώσει την πιο άμεση και ενδιαφέρουσα λύση. Ειδικά ν αλλάξετε και τα πόδια τους, θα πάτε την ανανέωση σε άλλο επίπεδο.

Trick No4: Ταπετσαρίες επίπλων

έπιπλο

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να σκεφτείτε την ανανέωση στις ταπετσαρίες επίπλων. Ενδεχομένως να σας κούρασε η όψη του σαλονιού ή το έπιπλο να…πάλιωσε. Όσο περίεργο και να φαίνεται δε θα χρειαστεί να πετάξετε το παλιό σετ από καρέκλες, τις πολυθρόνες ή τον πολυχρησιμοποιημένο καναπέ. Με το να επιλέξετε νέες ταπετσαρίες επίπλων θα ανανεώσετε το σαλόνι και θα απογειώσετε το στυλ του χώρου.

  1. Είναι εύκολο: Οι ταπετσαρίες επίπλων συνιστούν την εύκολη λύση για να αντιμετωπίσετε τη φθορά στα παλιά έπιπλά.
  2.  Υπάρχει μεγάλη ποικιλία: Οι επιλογές στις ταπετσαρίες επίπλων που η αγορά διαθέτει είναι τεράστιες. Μπορείτε είτε να εφαρμόσετε το ήδη υπάρχων στυλ που έχετε στο σαλόνι ή να τολμήσετε κάτι διαφορετικό.
  3. Έχει ελάχιστο κόστος: Γιατί να αγοράζετε καινούρια, αφού μπορείτε να φτιάξετε καινούργια; Το κόστος είναι κατά πολύ μικρότερο από εκείνο που απαιτεί η αγορά καινούριων επίπλων.

Το άρθρο επιμελήθηκε η ομάδα αρχιτεκτόνων και διακοσμητών της recons

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο