Αρχική WELL BEINGFITNESS Μέγας γλουτιαίος ” Φίλος και εχθρός των γυναικών”

Μέγας γλουτιαίος ” Φίλος και εχθρός των γυναικών”

από lady times

Οι γλουτιαίοι αποτελούνται από τρεις βασικές ομάδες, τον μείζων γλουτιαίο, το μέσο και τον ελάσσων γλουτιαίο. Ο μέσος και ο ελάσσων βρίσκονται ψηλά στη λεκάνη και η βασική τους λειτουργία είναι η απαγωγή των μηρών καθώς επίσης και η σταθεροποίηση της λεκάνης και της άρθρωσης του ισχίου. Ο μείζων γλουτιαίος εκφύεται από το λαγόνιο οστό, το ιερό οστό, το κόκκυγα και καταφύεται στη λαγονοκνημιαία ταινία και στο μηριαίο οστό, με βασική λειτουργία την έκταση του ισχίου.

Οι μύες του ισχίου κινούν τα πόδια και επιτρέπουν την αλλαγή της στάσης του σώματος (από όρθια θέση σε καθιστή και από καθιστή σε ύπτια). Όταν οι γλουτιαίοι μύες δεν είναι δυνατοί, οι μύες και οι αρθρώσεις των ισχίων, των ποδιών και της μέσης απορροφούν την καταπόνηση από τη γυμναστική, την καθιστική εργασία ακόμα και από τη στάση του ύπνου.

Ας τα αφήσουμε όμως αυτά και πάμε να δούμε αυτό που πραγματικά μας «καίει». Ο αγαπημένος μας γλουτιαίος, ο ΜΕΓΑΣ, ο δυνατός, λίγο μας τα χαλάει…. Έχει μόνο τους τίτλους γιατί στην πράξη βαριέται απίστευτα και αφήνει όλους τους υπόλοιπους να δουλεύουν γι’ αυτόν. Χρειάζεται ειδική πρόσκληση για να ενεργοποιηθεί, μεγάλη επιβάρυνση, χρόνο και υπομονή. Μόλις όμως γίνουν αυτά τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και ανοδικά.

Θέλει το χρόνο του για να μας δείξει τις ικανότητες του, μια βδομάδα ή ένας μήνας αποτελούν ζέσταμα γι’ αυτόν το μυ. Για ολοκληρωμένα αποτελέσματα πρέπει να ξεχάσουμε το μοτίβο των πολλών επαναλήψεων και των λίγων κιλών. Μπάρες με βάρη, αλτήρες και λάστιχα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται σε ένα πρόγραμμα για γλουτιαίους.

Λόγω της πολυπλοκότητας των γλουτιαίων είναι προφανές ότι δε μπορούμε να τους γυμνάσουμε με μία μόνο άσκηση. Απαιτείται η εκγύμναση από διαφορετικές γωνίες οι οποίες περιλαμβάνουν σύνθετες ασκήσεις, εκτάσεις ισχίων, προσαγωγές και απαγωγές.

ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Functional Trainer
alterlife.gr

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο