Αρχική HomePageSlider Μήπως ξέχασες να ζήσεις; Μήπως έχασες το δρόμο ή μήπως ακόμα καλύτερα δεν τον έψαξες ποτέ;

Μήπως ξέχασες να ζήσεις; Μήπως έχασες το δρόμο ή μήπως ακόμα καλύτερα δεν τον έψαξες ποτέ;

από lady times

Αυτά που ευχαριστούν την ψυχή χωρίς να φθείρουν το σώμα, βρίσκονται απλόχερα γύρω σου χωρίς χρήματα. Τα άλλα… και ακριβά είναι και σε φθείρουν!



Τι κι αν αγόρασες ένα ακριβό αυτοκίνητο, τι και αν φοράς όμορφα ρούχα, τι κι αν είσαι πετυχημένος στη δουλειά σου, τι κι αν πήγες με την παρέα και τα ήπιατε σε βραδινό μαγαζί όπου τραγουδούσε γνωστός τραγουδιστής…

Διαβάστε επίσης: Προβολές: Αυτό που βλέπουμε στους άλλους λέει πολλά για τον εαυτό μας!

Αύριο πάλι κάτι σου λείπει! Μια καινούρια τηλεόραση, ένα νέο μοντέλο κινητού… ένας υπολογιστής που «ψήνει ακόμα και καφέ»… ναι αυτόν που πήρε ο φίλος ο Γιώργος από τη δουλειά!

Τι κι αν η γυναίκα σου είναι όμορφη… πέρασε από μπροστά σου μια ομορφότερη (αυτήν θέλεις!).

Τι και αν πήγες διακοπές στη Μύκονο… ο φίλος σου ο Νίκος πήγε στον εξωτικό Μαυρίκιο. Όσο για το εξοχικό σου… μια καλύβα είναι… ο γείτονας έχει χτίσει ένα παλάτι με θέα όλο το πέλαγος!

Ονειρεύεσαι κάθε μέρα όλα τα πράγματα που θα είχες, όλα αυτά που θα έκανες, αν ο μισθός σου ήταν 10πλάσιος, αν κέρδιζες το τζόκερ, αν αν…

Διαβάστε επίσης: Να ξέρετε πότε να φεύγετε μακριά …

Μήπως ξέχασες να ζήσεις; Μήπως έχασες το δρόμο ή μήπως ακόμα καλύτερα δεν τον έψαξες ποτέ;…

Πολλοί άνθρωποι, είναι δυστυχισμένοι γιατί δεν μπορούν να έχουν περισσότερα, αλλά ακόμα και όταν τα αποκτούν μετά από σκληρή δουλειά, χρόνια πίεσης και αποχής από την «ζωή», είναι τόσο κουρασμένοι, που δεν προλαβαίνουν να τα χαρούν… διότι πάντα κάτι ακόμα τους λείπει!

Η κοινωνία μας δημιουργεί συνεχώς ανάγκες και μας απομακρύνει από τον εαυτό μας. Δεν έχουμε χρόνο να μιλήσουμε μαζί του, δεν έχουμε χρόνο να χαρούμε, δεν έχουμε χρόνο να νιώσουμε τις απλές απολαύσεις της ζωής… μονίμως κάτι μας λείπει!

Μοιραία περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας με τα «πρέπει», με πίεση, με άγχος, πόνο και ανεκπλήρωτες επιθυμίες.

Όταν «δεν υπάρχει χρόνος», σπεύδουμε να κόψουμε χρόνο από τις μικρές απολαύσεις που έχει κρατήσει ο καθένας για τον εαυτό του… και μετά τι;

Τα τελευταία χρόνια, οι έρευνες που έχουν γίνει, δείχνουν ότι το ποσοστό των δυστυχισμένων ανθρώπων αυξάνεται και μάλιστα από τις μικρές ηλικίες (14 ετών και άνω)!

Διαβάστε επίσης: Αληθινός φίλος λοιπόν, είναι αυτός που χαίρεται από τα βάθη της καρδιάς του για την ευτυχία σου

Κι όμως! Η ψυχή του ανθρώπου μπορεί να ευχαριστηθεί με πράγματα απλά, που βρίσκονται γύρω μας και μας προσφέρονται απλόχερα χωρίς κανένα κόστος!

Μια βόλτα στο βουνό, ένας περίπατος στο πάρκο ακούγοντας μουσική ή με έναν φίλο (όχι κρατώντας ο καθένας το κινητό του και κάνοντας like στο facebook), μια βουτιά στη θάλασσα…

Ένα όμορφο βιβλίο που θα μας ταξιδέψει το μυαλό, μια μελωδία παιγμένη στο πιάνο, ένα λουλούδι (το δικό μας λουλούδι που θα το φροντίζουμε), μια απλή καλημέρα, μια ζεστή αγκαλιά…

Ας κοιτάξουμε μια στιγμή γύρω μας κι ας δούμε όλα αυτά για τα οποία αξίζει να είμαστε εδώ άλλη μια μέρα και ευτυχισμένοι!

Δεν υπάρχει άνθρωπος στην γη που δεν θέλει να είναι ευτυχισμένος. Η αναζήτηση της ευτυχίας, είναι ένα ταξίδι δύσκολο, αφού αρχικά θα πρέπει να βρεθεί ο προορισμός, να ονομαστεί και στη συνέχεια να οργανώσουμε το ταξίδι μας ανάλογα.

Ας θυμηθούμε λοιπόν, κάτι που μάθαμε μικροί στην γεωμετρία μας: «Τα πιο δύσκολα προβλήματα, έχουν τις πιο απλές και όμορφες λύσεις!»

ellas2.wordpress.com


Διαβάστε επίσης: Ακούγοντάς σας έγινα καλό παιδί κι έχασα τον εαυτό μου

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο