Αρχική THE AGENDACINEMA Μαζί ή Τίποτα: Η νέα συγκλονιστική ταινία του Φατίχ Ακίν από σήμερα 22/2 στους κινηματογράφους

Μαζί ή Τίποτα: Η νέα συγκλονιστική ταινία του Φατίχ Ακίν από σήμερα 22/2 στους κινηματογράφους

από Ανδρέας Σταματόπουλος

Ο εκπληκτικός Φατίχ Ακίν επιστρέφει με μια συγκλονιστική ταινία. 

Υποψήφια για όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας – Χρυσή σφαίρα καλύτερης ταινίας

Συγκινητική, αιχμηρή, και πέρα για πέρα επίκαιρη: η νέα ταινία του πολυβραβευμένου Φατίχ Ακίν («Μαζί, Ποτέ», «Η Άκρη του Ουρανού», «Soul kitchen», «Ο Ήχος της Πόλης»), που συζητήθηκε όσο λίγες στο Φεστιβάλ Καννών, έρχεται για να αφηγηθεί μια ιστορία απώλειας και εκδίκησης που θα καθηλώσει

. Από το πουθενά, η ζωή της Κάτια καταρρέει όταν ο κουρδικής καταγωγής σύζυγός της, Νούρι και ο μικρός τους γιος, Ρόκο, σκοτώνονται σε μια βομβιστική επίθεση. Με τη βοήθεια φίλων και συγγενών, η Κάτια καταφέρνει να αντέξει το σοκ και προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Όμως, η αναζήτηση των ενόχων και η διαλεύκανση των κινήτρων πίσω από τη δίχως νόημα τραγωδία περιπλέκει το πένθος της Κάτια και κρατά ανοιχτές τις πληγές της.

Ο Ντανίλο, δικηγόρος και καλύτερος φίλος του Νούρι, εκπροσωπεί την Κάτια στη μετέπειτα δίκη ενάντια σε δύο υπόπτους: ένα νεαρό ζευγάρι που κινούνταν σε νεοναζί κύκλους. Η απόφαση του δικαστηρίου φέρνει την Κάτια στα άκρα, αλλά δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική: απαιτεί δικαιοσύνη.

Εμπνευσμένος από μια σειρά δολοφονιών από νεοναζί με θύματα οκτώ Τούρκους, έναν έλληνα και μια γερμανίδα αστυνομικό και μία από τις μεγαλύτερες μεταπολεμικές δίκες στην ιστορία της Γερμανίας, ο Φατίχ Ακίν στήνει δεξιοτεχνικά ένα δραματικό θρίλερ που σόκαρε το κοινό του Φεστιβάλ Καννών με το αμφιλεγόμενο αλλά και φοβερά επίκαιρο θέμα του.

Άξια σύμμαχός του, η Νταϊάν Κρούγκερ στον πρώτο της γερμανόφωνο ρόλο, η οποία δίνει την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας της ως μια γυναίκα που χάνει την οικογένειά της σε μια τυφλή τρομοκρατική επίθεση και ξεκινά ένα σκοτεινό ταξίδι μέσα από τη θλίψη, την οργή και τη δίψα για δικαιοσύνη.

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο