Αρχική ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣΕΞ Οι άντρες όντως προτιμούν τις ξανθιές

Οι άντρες όντως προτιμούν τις ξανθιές

από Ανδρέας Σταματόπουλος

Αποκαλυπτική η νέα έρευνα

Οι άντρες φαίνεται ότι πράγματι προτιμούν τις ξανθιές!

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από νέα έρευνα την οποία επικαλείται η βρετανική «Daily Mail» και διαβάζουμε στην εφημερίδα  Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης του πανεπιστημίου Augsburg της Μινεσότα, οι άντρες θεωρούν τις ξανθιές «σημαντικά νεότερες» και με πιο υγιή όψη από τις αντίστοιχης ηλικίας μελαχρινές. Επιπλέον -φανερά επηρεασμένοι από τα στερεότυπα- θεωρούν ότι οι ξανθιές είναι ερωτικά πιο διαθέσιμες.

Η νέα αμερικανική έρευνα έρχεται να συμπληρώσει προηγούμενη μελέτη, σύμφωνα με την οποία οι ξανθιές παίρνουν περισσότερα φιλοδωρήματα ως σερβιτόρες σε εστιατόρια και είναι πιθανότερο να τους προσφερθεί βοήθεια από τους άνδρες. Στην έρευνα συμμετείχαν 110 άνδρες, οι οποίοι έπρεπε να παρατηρήσουν στον υπολογιστή φωτογραφίες ξανθών, καστανών και μελαχρινών γυναικών και στη συνέχεια να απαντήσουν σε διάφορες ερωτήσεις των ερευνητών.

Οι επιστήμονες

Οπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, οι άνδρες έκριναν τις ξανθές γυναίκες ως πιο ελκυστικές και θεώρησαν ευκολότερο να συνάψουν σχέση μαζί τους συγκριτικά με εκείνες που είχαν μαύρα μαλλιά. Η διαφορά ήταν μικρή μεταξύ των ξανθών και των καστανών. Ωστόσο, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα από τη στιγμή που οι άνδρες παρατήρησαν στις φωτογραφίες των γυναικών μόνο το πρόσωπό τους, έκριναν ως σημαντικά νεότερες και υγιέστερες τις ξανθιές σε σχέση με τις καστανές.

Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι οι γυναίκες με μακριά μαλλιά θεωρούνται λιγότερο υγιείς και ελκυστικές και εκείνες με μεσαίου μήκους ευκολότερες για να συνάψει κάποιος σχέση μαζί τους. Τέλος, οι άντρες φαίνεται ότι θα επέλεγαν μια ξανθιά για να βγουν ραντεβού, ενώ θα προτιμούσαν μια καστανή ή μελαχρινή για μητέρα του παιδιού τους.

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο