Αρχική LIVINGDAILYINFO Οι μοναχικοί ταξιδιώτες η νέα τάση στον τουρισμό

Οι μοναχικοί ταξιδιώτες η νέα τάση στον τουρισμό

από lady times

Η τάση του μοναχικού ταξιδιώτη (solo traveler) αυξάνεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια! Όπως μας μαρτυρούν οι αναζητήσεις της Google τα «ατομικά» ή «μοναχικά»ταξίδια εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά στα αποτελέσματα, τόσο συχνά μάλιστα που τα ταξιδιωτικά γραφεία αλλάζουν την πολιτική τους και χτίζουν περισσότερα προϊόντα που απευθύνονται σε άτομα που ταξιδεύουν μόνα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία στο 40% κυμαίνεται η αύξηση των μεμονωμένων επιβατών που συμμετείχαν σε ομαδικά ταξίδια τα τελευταία πέντε χρόνια κυρίως προς τις ασιατικές χώρες.

Οι μοναχικοί ταξιδιώτες αυξάνονται τόσο που πλέον διαμορφώνονται καινούργια πακέτα γι΄αυτούς αλλά και προορισμοί!

Είναι πολλές άλλωστε και οι χώρες που μεγάλος αριθμός γυναικών ζουν μόνες τους, στην περίπτωση του Καναδά έφτασαν το 53,7% ποσοστό μεγαλύτερο από αυτών των αντρών. Πέρα όμως από τον Καναδά η ατομική διαμονή και τα μοναχικά ταξίδια έχουν μετατραπεί σε παγκόσμια τάση.

Σύμφωνα με έρευνα της OnePoll, που έγινε για λογαριασμό της Intrepid Travel, σε δείγμα 1.000 ατόμων, το 41% ​​των ερωτηθέντων έχει ταξιδέψει μόνο του ενώ το 71% αυτών πιστεύει πως η νέα τάση στον τουρισμό είναι τα μοναχικά ταξίδια.

Η μεγαλύτερη εταιρεία ταξιδιών περιπέτειας στον κόσμο ξεκίνησε το 1988 από δύο φίλους από την Αυστραλία που η πηγή τους έμπνευσης ήταν οι δικές τους εμπειρίες. Σήμερα οι πωλήσεις τους είναι  περίπου 150.000 ταξίδια σε μοναχικούς επιβάτες ετησίως για 1.000 διαφορετικές περιηγήσεις σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η Transat  πάλι στόχος της είναι να επεκτείνει τη Συλλογή της Solo το 2018, βγάζοντας  τα ενιαία τέλη και δημιουργώντας κοινόχρηστα τραπέζια για κοινά γεύματα. Επίσης, η Saga Cruise στο Ηνωμένο Βασίλειο κατασκευάζει 109 ατομικές καμπίνες στο νέο πλοίο της το 2019.

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο