Αρχική HomePageSlider ΟΟΣΑ: Περισσότερο δουλεύουν οι Έλληνες σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους

ΟΟΣΑ: Περισσότερο δουλεύουν οι Έλληνες σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους

από lady times

Πιο πολλές ώρες εργάζονται οι Έλληνες, σε σχέση με τους εργαζόμενους στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο Οργανισμός κατέγραψε την εργασία σε 35 μέλη του από τον «δυτικό κόσμο», όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε τα πιο προηγμένα σε οικονομικούς όρους κράτη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι στην κορυφή των ευρωπαϊκών κρατών, με τον μέσο Έλληνα να δουλεύει 2.035 ώρες τον χρόνο.

Στον αντίποδα, οι Γερμανοί εργάζονται μόλις 1.363 ώρες. Στις ΗΠΑ οι εργαζόμενοι εργάζονται 1.783 ώρες τον χρόνο και βρίσκονται στο μέσο της κατάταξης.

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι η Γερμανία καταφέρνει να έρχεται πρώτη σε παραγωγή, με τους Γερμανούς εργαζόμενους να είναι 27% πιο παραγωγικοί από τους Βρετανούς που δουλεύουν περίπου 1.680 ώρες το έτος.

Ακόμη, Ολλανδοί, Γάλλοι και Δανοί, εργάζονται λιγότερες από 1.500 ώρες τον χρόνο κατά μέσο όρο, ενώ οι Δανοί έχουν και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας στην υφήλιο, με βάση την έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Ο μέσος όρος του χρόνου εργασίας αφορά στο σύνολο του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι μορφές απασχόλησης (πλήρης και μερική απασχόληση).

reader.gr

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο