Αρχική HomePageSlider Ο σημαντικός λόγος που δεν πρέπει να ξαναγεμίζουμε με νερό το χρησιμοποιημένο πλαστικό μπουκάλι

Ο σημαντικός λόγος που δεν πρέπει να ξαναγεμίζουμε με νερό το χρησιμοποιημένο πλαστικό μπουκάλι

από Ανδρέας Σταματόπουλος

Είναι σύνηθες φαινόμενο, να κρατάμε ένα πλαστικό μπουκάλι που είχε μέσα εμφιαλωμένο νερό και μετά να το γεμίζουμε ξανά από τη βρύση.

Δυστυχώς μια τέτοια συνήθεια όπως μας λένε οι ειδικοί είναι πολύ ανθυγιεινή. Αμερικάνικη ιστοσελίδα έκανε σχετική έρευνα σχετικά με αυτή τη συνήθειά μας και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στο μπουκάλι συγκεντρώνονται πολλά περισσότερα μικρόβια απ’ ότι μπορούσαμε να φανταστούμε

Στην έρευνα συμμετείχαν επαναχρησιμοποιούμενα πλαστικά μπουκάλια που χρησιμοποιήθηκαν για μια εβδομάδα και τα στατιστικά έδειξαν ότι ο υψηλότερος αριθμός βακτηρίων που βρέθηκε σε ένα μπουκάλι περιλάμβανε περίπου 900 χιλιάδες μονάδες που δημιουργούσαν αποικίες ανά τετραγωνικό εκατοστό κατά μέσο όρο, δηλαδή περισσότερα βακτήρια από ότι έχει το κάθισμα της τουαλέτας.

Επιπλέον βρέθηκε ότι περίπου το 60% των μικροβίων ήταν ικανό να προκαλέσει  διάφορες αρρώστιες. Επίσης τα πλαστικά μπουκάλια περιέχουν διάφορες βλαβερές χημικές ουσίες, οι οποίες με τη πολλή χρήση απελευθερώνονται με τη φθορά τους.

Είναι προτιμότερο λοιπόν  μετά την πρώτη χρήση να πετάτε ή να ανακυκλώνετε το πλαστικό μπουκάλι και να μην το γεμίζετε ξανά με νερό

 

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο