Αρχική BE A MAMA Ποια παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο να γίνουν παχύσαρκα;

Ποια παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο να γίνουν παχύσαρκα;

από lady times

Έρευνες έχουν δείξει ότι το βάρος της μητέρας, καθώς και ο τρόπος γέννησης του παιδιού, μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τις πιθανότητες να γίνει παχύσαρκο. Στο μεταξύ νέα έρευνα διαπίστωσε ότι τα μωρά που γεννήθηκαν από παχύσαρκες μητέρες και με καισαρική τομή διατρέχουν πενταπλάσιο κίνδυνο να γίνουν υπέρβαρα μέχρι την ηλικία των τριών ετών.

Υπεύθυνο για την αύξηση του βάρους μπορεί επίσης να είναι εντερικό βακτήριο της οικογένειας Lachnospiracae, το οποίο έρευνες έχουν συνδέσει με την παχυσαρκία.

Η έρευνα αναφέρει ότι το συγκεκριμένο εντερικό βακτήριο μπορεί να ευθύνεται και για την αύξηση του βάρους στους εφήβους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το εντερικό μικροβίωμα των μωρών επηρεάζεται από το είδος του τοκετού.

Ενώ ο κίνδυνος παχυσαρκίας είναι τριπλάσιος για τα βρέφη που γεννιούνται από υπέρβαρη μητέρα με φυσιολογικό τοκετό, ο κίνδυνος πενταπλασιάζεται όταν η γυναίκα γεννά με καισαρική.

Σύμφωνα με την Αnita Kozyrskyj, από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά, είναι ήδη γνωστό ότι τα παραπανίσια κιλά στη μητέρα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας για το παιδί.

Η έρευνα έδειξε ότι και τα δύο είδη τοκετού σε συνδυασμό με τις αλλαγές στο μικροβίωμα του εντέρου εμπλέκονται στον κίνδυνο παχυσαρκίας.

Οι επιστήμονες εξέτασαν για τις ανάγκες της έρευνας 930 μητέρες και τα μωρά τους.

Όπως διαπίστωσαν, η πληθώρα βακτηρίων της οικογένειας των Lachnospiracae επηρεάζει τη σχέση μεταξύ μητρικού βάρους και παιδικού βάρους μετά τον φυσιολογικό τοκετό και την καισαρική τομή.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Jama Pediatrics.

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο