Αρχική ΥΓΕΙΑ Ποιες ημέρες και ώρες θα λειτουργούν οι ΤΟΜΥ;

Ποιες ημέρες και ώρες θα λειτουργούν οι ΤΟΜΥ;

από Ανδρέας Σταματόπουλος

Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας Τοπικών Ομάδων Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) εξέδωσε το υπ. υγείας. Όπως προβλέπεται στην εν λόγω απόφαση “ οι Τ.ΟΜ.Υ. θα λειτουργούν καθημερινά σε δύο βάρδιες σύμφωνα με τα γεωγραφικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής, την εποχή, το εύρος του καταλόγου εγγεγραμμένου πληθυσμού και την επαρκή σύνθεση της ομάδας. Για τη λειτουργία κάθε βάρδιας απαιτείται η ελάχιστη σύνθεση”, τονίζεται.

Συγκεκριμένα,το τακτικό ωράριο του ιατρικού προσωπικού των Τ.ΟΜ.Υ. είναι από Δευτέρα έως και Παρασκευή σε δύο βάρδιες, από τις 8:00 έως τις 15:00 και από τις 14:00 έως τις 21:00. Το τακτικό ωράριο του λοιπού προσωπικού είναι επίσης από Δευτέρα έως και Παρασκευή σε δύο βάρδιες, αλλά από τις 7:00 ως τις 15:00 και από τις 14:00 ως τις 22:00.

“Επισημαίνεται ότι οι Τ.ΟΜ.Υ. δεν λειτουργούν κατά τις επίσημες αργίες και τα Σαββατοκύριακα. Σε κάθε περίπτωση ο Διοικητής της Υ.Πε., ασκώντας τις κατά νόμο αρμοδιότητές του δύναται να αποφασίζει για τη λειτουργία δεύτερης βάρδιας και για τη στελέχωση αυτής, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια, όπως το σύνολο των απασχολουμένων της κάθε Τ.ΟΜ.Υ., το έργο αυτής, τις ανάγκες του ωφελούμενου πληθυσμού, τη λειτουργία των υπολοίπων δημόσιων δομών υγείας στην αντίστοιχη περιοχή κ.λ.π.”, σημειώνεται στην ΥΑ.

Η Υπουργική Απόφαση αναφέρεται και στη στέγαση και τον εξοπλισμό, τον πληθυσμό ευθύνης των ΤΟΜΥ και την πληροφοριακή υποστήριξη του δικτύου.

Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο