Αρχική HomePageSlider Πρόγραμμα ανάδοχης φροντίδας για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου»

Πρόγραμμα ανάδοχης φροντίδας για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου»

από lady times

Η Κιβωτός του Κόσμου από το έτος 1998 δραστηριοποιείται τον τομέα της παιδικής προστασίας. Με γνώμονα το ύψιστο συμφέρον κάθε παιδιού εφαρμόζει προγράμματα στήριξης και ενίσχυσης της βιολογικής οικογένειας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η παραμονή του παιδιού στο περιβάλλον των βιολογικών του γονέων, ενώ για τις περιπτώσεις παιδιών που για τον οποιονδήποτε λόγο αυτό δεν είναι δυνατό, εφαρμόζει πρόγραμμα κλειστής φιλοξενίας στις δομές της στην Αθήνα, τη Χίο, την Πωγωνιανή και Κόνιτσα Ιωαννίνων και τον Βόλο.
Λαμβάνοντας υπόψη τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού και την εθνική Νομοθεσία, η «Κιβωτός του Κόσμου», σε συνεργασία με τις κατά τόπον αρμόδιες Περιφέρειες, προσφάτως, ξεκίνησε να εφαρμόζει πρόγραμμα οικογενειακής φιλοξενίας-αναδοχής για τα ανήλικα τέκνα που προστατεύει, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά αυτά να αναπτυχθούν ψυχοκινητικά και συναισθηματικά στο πλαίσιο ενός ασφαλούς οικογενειακού περιβάλλοντος, ικανού να τους προσφέρει την αγάπη, τη στοργή και τα ερεθίσματα που κάθε παιδί έχει ανάγκη.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος η Κιβωτός του Κόσμου αναζητά ως συνεργάτες οικογένειες που αποτελούνται από συζύγους ή μεμονωμένα άτομα, με ή χωρίς παιδιά, ηλικίας 30 έως 55 ετών, οι οποίες επιθυμούν να αναλάβουν τη φροντίδα και την ανατροφή ενός παιδιού προσχολικής ή σχολικής ηλικίας, προσφέροντάς του αγάπη, ασφάλεια και σταθερότητα.
Για το πρόγραμμα οικογενειακής φιλοξενίας- αναδοχής πραγματοποιείται ομαδική ενημερωτική συνάντηση ανοικτή προς το κοινό στις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό, οδός Ζηνοδώρου 3 και Καλλικλέους,

Η επόμενη συνάντηση προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο του 2018. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καλέσουν μέσα Ιανουαρίου 2018 και να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους στην ενημερωτική συνάντηση στα τηλ 2105141935 ή 2105141953 (Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 με 16:30).

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο