Αρχική BEAUTY Ραγάδες στο στήθος: Tips για να απαλλαγείτε άμεσα!

Ραγάδες στο στήθος: Tips για να απαλλαγείτε άμεσα!

από lady times

Οι ραγάδες αναπτύσσονται όταν το ανώτερο στρώμα του δέρματος επεκτείνεται ή συστέλλεται γρηγορότερα από το κάτω επίπεδο. Μάλιστα το σημείο αυτό είναι πιο λεπτό από ότι σε πολλά άλλα μέρη του σώματος, καθιστώντας το πιο ευάλωτο σε λεπτές ραγάδες.

Υπάρχουν σπιτικές θεραπείες για τις ραγάδες οι οποίες περιλαμβάνουν την ενυδάτωση του δέρματος, την μείωση της φλεγμονής, την αντιοξειδωτική δράση και την παραγωγή νέων κυττάρων και κολλαγόνου.

Γιατί αναπτύσσονται ραγάδες στο στήθος;

Μασάζ

Το μασάζ είναι ένας από τους πιο επιστημονικά αποδεδειγμένους και αποτελεσματικούς τρόπους για την μείωση των ραγάδων στο στήθος.

Το μασάζ αυξάνει τη ροή του αίματος και την κυκλοφορία του στους ιστούς του μαστού, προάγοντας την επούλωση.

Χρησιμοποιώντας τα άκρα των δακτύλων, ασκείστε απαλή πίεση σε επαναλαμβανόμενες, κυκλικές κινήσεις στις ραγάδες για λίγα λεπτά πολλές φορές την ημέρα. Θα χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να δείτε μια αξιοσημείωτη βελτίωση.

Ενυδάτωση

Για να θεραπευτούν σωστά, οι ιστοί του σώματος πρέπει να ενυδατωθούν. Όταν οι ιστοί και τα κύτταρα αφυδατώνονται, συρρικνώνονται, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την έκταση των ραγάδων.

Απολέπιση

Χρησιμοποιώντας απλά μίγματα απολέπισης στο σπίτι, όπως το ελαιόλαδο με λευκή ζάχαρη, μπορεί να σας βοηθήσει να απομακρύνετε αργά τα στρώματα του δέρματος που έχουν υποστεί βλάβη και να ενθαρρυνθεί η αναγέννηση υγιούς ιστού.

Ορισμένα φυτικά εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια θεωρούνται ότι συμβάλλουν στην μείωση της εμφάνισης των ραγάδων του μαστού, όταν εφαρμόζονται στο δέρμα.

Οι συνήθεις φυσικές θεραπείες για ραγάδες περιλαμβάνουν:

Αμυγδαλέλαιο
Καστορέλαιο
Βιταμίνη Ε
Έλαιο βιταμίνης C, εκχυλίσματα και τρόφιμα
Ελαιόλαδο
Βούτυρο, ή έλαιο από κακάο, καρύδα, shea
Λάδι από τριαντάφυλλο
Εκχύλισμα Centella asiatica
Θαλάσσιο κολλαγόνο και ελαστίνη

Έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού

Ασπράδια
Αλόη

Έλαιο από φύτρα σιταριού

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από κρέμες εντατικής θεραπείας. Οι πιο δημοφιλείς και δοκιμασμένες κρέμες ενάντια στις ραγάδες περιέχουν συχνά ένα μείγμα των συστατικών που αναφέρονται παραπάνω.

 

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο