Αρχική escape plan Σάουνα στη Λαπωνία

Σάουνα στη Λαπωνία

από lady times

Το Hotel Kakslauttanen είναι ένα όμορφο παραδοσιακό ξενοδοχείο στα βάθη της Φιλανδικής Λαπωνίας, μόλις 35 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο του Ivalo. Εκείνο που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ξενοδοχεία της περιοχής είναι το περίφημο Igloo Village. Πρόκειται για ένα special παράρτημα του κυρίως ξενοδοχείου που λειτουργεί, ανάλογα τον καιρό, από τον Δεκέμβριο έως τα τέλη Απρίλη.

Η  ιδιαιτερότητα του έγκειται στο ότι είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου από πάγο… τα δωμάτια, τα εστιατόρια, οι κοινοί χώροι ακόμα και το εντυπωσιακό παρεκκλήσι στήνονται κάθε χρόνο από την αρχή και προσφέρουν μια απίστευτη εμπειρία στον επισκέπτη.

Ηigh light όμως αυτού του τόσο ιδιαίτερου μέρους είναι τα είκοσι γυάλινα ιγκλού… εξοπλισμένα με δικό τους μπάνιο και πολυτελή κρεβάτια είναι φτιαγμένα από ειδικής κατασκευής γυαλί που αφενός διατηρεί την εσωτερική θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα και αφετέρου, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία κατασκευής του, αποτρέπει το θόλωμα της γυάλινης οροφής, προσφέροντας έτσι στον επισκέπτη την δυνατότητα να θαυμάσει από το κρεβάτι του  την μαγεία του αρκτικού ουρανού και του Βόρειου Σέλας.

Εxtra tip. Το ξενοδοχείο διαθέτει την μεγαλύτερη σάουνα καπνού στον κόσμο. Ειδικά τον χειμώνα ο τέλειος τρόπος για να χαλαρώσετε μετά την καυτή σάουνα είναι να βουτήξετε στη διπλανή λιμνούλα που βρίσκεται ανάμεσα στους πάγους. Απίστευτη εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

kakslauttanen.fi/en

 

 

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο