Αρχική FOOD LOVER Σολομός με καπνιστό μπέικον και φακές

Σολομός με καπνιστό μπέικον και φακές

από Ανδρέας Σταματόπουλος

Η συνταγή της ημέρας by Foivi Geler

• 680 γρ φακές
• 225 γρ καπνιστό μπέικον
• 4 κουτ.σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
• 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
• 56 γρ μουστάρδα με κόκκους (όχι σκόνη μουστάρδας)
• 115 γρ χυμός λεμονιού
• 170 γρ ελαιόλαδο και επιπλέον 60 γραμμάρια
• 4 κουτ. σούπας πλατύφυλλος μαϊντανός
• Αλάτι και πιπέρι
• 225 γρ κομμάτια φρέσκου σολομού

Εκτέλεση

Καθαρίστε τις φακές και βάλτε τις σε κατσαρόλα με νερό. Μόλις πάρουν μια βράση, σουρώστε τις. Βάλτε τις ξανά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Βράστε τις φακές για μισή ώρα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη. Τσιγαρίστε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τσιγαρίστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν και μετά ανακατέψτε τα με την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο (170 γρ) Ρίξτε το ντρέσινγκ της σάλτσας με μπέικον στις φακές, προσθέστε τον μαϊντανό, αλατοπιπερώστε. Σωτάρετε (όχι σε δυνατή φωτιά) τον σολομό σε ελαιόλαδο (τα υπόλοιπα 60 γρ) μέχρι να χρυσίσει από κάθε πλευρά. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε τον σολομό σε αντικολλητικό ταψάκι και αφήστε το για 10 λεπτά να ψηθεί στον φούρνο(και σε αέρα και σε αντιστάσεις). Σερβίρετε με λίγη σαλάτα στο πιάτο και από πάνω ένα κομμάτι σολομού.

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο