Αρχική HomePageSlider Τελικά κάνει καλό το τυρί στην υγεία; Έρευνα

Τελικά κάνει καλό το τυρί στην υγεία; Έρευνα

από lady times

Είναι κοινό μυστικό ότι το τυρί πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας και την υγεία της καρδιάς μας.Κάποιοι ειδικοί, όμως, σύμφωνα με τελευταία ευρήματα, έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι το τυρί εν τέλει δεν είναι και τόσο κακό, με την περιεκτικότητά σε ασβέστιο, πρωτεΐνη και προβιοτικά να θεωρείται ότι υπερτερεί έναντι των αρνητικών χαρακτηριστικών του.

Διαβάστε επίσης: Προσοχή: Αυτός είναι ο μεγάλος «μύθος» για τη μαύρη ζάχαρη

Επιστήμονες από την Ολλανδία και την Κίνα εξέτασαν δεδομένα από 15 μελέτες που παρακολούθησαν υγιείς συμμετέχοντες μέχρι και 10 χρόνια. Κατέληξαν στο ότι όσοι παραδέχτηκαν ότι κατανάλωναν τυρί καθημερινά, παρουσίαζαν 14% μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και 10% μικρότερο κίνδυνο εγκεφαλικών, σε σχέση με αυτούς που απείχαν από το τυρί.

Διαβάστε επίσης: Σύμμαχος καλής υγείας το ταχίνι!

Προτού, όμως, αρχίσετε να γεμίζετε το πιάτο σας με μοτσαρέλα, φέτα και χαλούμι, να σας πούμε ότι τα οφέλη συνδυάζονται με κατανάλωση ποσοτήτων μέχρι 40 γραμμάρια καθημερινά κι όχι παραπάνω. Χρειάζονται, όμως, ακόμη περισσότερες έρευνες για να εξασφαλιστεί ότι συγκεκριμένα είδη τυριών είναι καλύτερα από άλλα, με τη φέτα και το κατσικίσιο να έχουν το θετικό ότι δεν προέρχονται από αγελαδινό γάλα και τα λιπαρά τους είναι σχετικά χαμηλά, το προβολόνε ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και την παρμεζάνα και το κότατζ ότι είναι πλούσια σε πρωτεΐνη.

Διαβάστε επίσης: Μπρόκολο: Γιατί κάνει καλό στην υγεία;

Διαβάστε επίσης: Ποιες τροφές μας χαρίζουν ενέργεια;

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο