Αρχική HomePageSlider Το γάλα κατσαρίδας είναι η νέα υπερτροφή;

Το γάλα κατσαρίδας είναι η νέα υπερτροφή;

από lady times

Μια ομάδα επιστημόνων με έδρα την Ινδία αποκάλυψε πρόσφατα ότι το γάλα κατσαρίδας είναι πάρα πολύ καλό για την υγεία και, μάλιστα, είναι 4 φορές πιο θρεπτικό από το αγελαδινό γάλα! Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στην  aftodioikisi.gr αυτό που κάνει αυτό το γάλα τόσο ωφέλιμο είναι μια κρυσταλλική πρωτεΐνη, που υπάρχει μέσα στις κατσαρίδες και η οποία περιέχει έως και 3 φορές μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας σε σχέση με το βουβαλίσιο γάλα.

Σύμφωνα με τους ίδιους δε, με τους ρυθμούς που αυξάνεται ο παγκόσμιος πληθυσμός, ίσως τελικά αυτό το γάλα δώσει τη λύση και σε πιθανή έλλειψη τροφίμων.

Βέβαια, το γάλα δεν προέρχεται από οποιεσδήποτε κατσαρίδες -άλλωστε, δεν παράγουν όλες γάλα-, αλλά μόνο από τις Diploptera punctate, που σε αντίθεση με τις υπόλοιπες δεν κάνουν αβγά αλλά μικρά κατσαριδάκια. Αυτές, λοιπόν, παράγουν ένα είδος γάλακτος που περιέχει τους πρωτεϊνικούς κρυστάλλους, που αναφέραμε, προκειμένου να ταΐσουν τα μικρά τους.

Αλλά επειδή το “άρμεγμα” των κατσαρίδων δεν είναι και τόσο εύκολο, οι επιστήμονες αναζητούν τώρα τον τρόπο να εντοπίσουν τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή του γάλακτος με τις κρυσταλλικές πρωτεΐνες και, στη συνέχεια, να το δημιουργήσουν οι ίδιοι στο εργαστήριο.

“Οι κρύσταλλοι είναι σαν μια πλήρης τροφή -έχουν πρωτεΐνες, λίπη και σάκχαρα. Έχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα”, δήλωσε ο Sanchari Banerjee, ένας από τους επιστήμονες της συγκεκριμένης ομάδας.

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο