Αρχική HomePageSlider Φαντάσματα από το παρελθόν

Φαντάσματα από το παρελθόν

από lady times

Εμφανίζονται ξαφνικά για να ταρακουνήσουν την ησυχία και τη γαλήνη σου. Κι εσύ θεωρείς ότι μάλλον είναι σημαντικός ο λόγος της εμφάνισής τους, ότι κάτι έχουν να σε διδάξουν… Και περνά πολύς καιρός μέχρι να καταλάβεις ότι ήρθαν απλά για να σου υπενθυμίσουν ότι για να αποτελούν παρελθόν κάποιος ή κάποιοι λόγοι υπήρχαν. 

Γράφει η Παπαδοπούλου Ελένη,

Ψυχολόγος Msc papadopsixologos.blogspot.gr

Και μπορεί να μην ξέρεις ή να μην κατάφερες ποτέ να καταλάβεις αυτούς τους λόγους. Σιγά τη σημασία που έχει αυτό για σένα… καμία. Το μόνο που χρειάζεται να καταλάβεις είναι ότι δικαίως αποτελούσαν παρελθόν και να τα διώξεις όσο πιο γρήγορα και αναίμακτα μπορείς.

Δεν αξίζει να πληγωθείς για ακόμα μια φορά από το άτομο που επέλεξες ή επέλεξε να ανήκει στο παρελθόν σου. Η δεύτερη πληγή πάει κι ανοίγει πάνω στην ήδη υπάρχουσα και την κάνει πιο βαθιά και μεγάλη κι άντε να βρεις τρόπο να την επουλώσεις.

Για πόσο ακόμα θα αφήνεις τα φαντάσματα του παρελθόντος να μπαινοβγαίνουν στη ζωή σου; Η πόρτα ανήκει σε εσένα κι ακόμα κι αν περνούν από τους τοίχους αόρατα, ας φροντίσεις να μην τα βλέπεις. Άστα αόρατα και μη τα δίνεις υπόσταση, γιατί τότε αποκτούν και δύναμη… καθορίζοντας τη ζωή σου. Με ή χωρίς φαντάσματα του παρελθόντος η ζωή σου ανήκει μόνο σε σένα και οι επιλογές σου καθορίζουν την πορεία που θα ακολουθήσεις.

Για πόσο ακόμα θα επιτρέπεις στα φαντάσματα του παρελθόντος να αποσπούν ένα σημαντικό μέρος του χώρου και του χρόνου σου;

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο