Αρχική FOOD LOVER Φασόλια ψητά με έμενταλ

Φασόλια ψητά με έμενταλ

από lady times

Τα φασόλια ψητά στο φούρνο με τυρί έμενταλ, γίνονται με χοντρά μεγάλα φασόλια, ή με φασόλια γίγαντες. Είναι ένα απολαυστικό φαγητό και ξεφεύγουμε από την φασολάδα που μαγειρεύουμε πολύ συχνά.

Τα υλικά μας:

  • 1/2 φασόλια χοντρά
  • 200 γρ. έμενταλ τριμμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί κονσέρβας κομμένα ντοματάκια
  • 4 φέτες μπέικον κομμένο και τσιγαρισμένο
  • 1/2 κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο ή  κουταλιά ξερό
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1/2 κούπα λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Πως μαγειρεύουμε το φαγητό μας:

Βάζουμε από το βράδυ σε μπόλικο νερό τα φασόλια να μουλιάσουν. Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε φρέσκο νερό με μια κουταλιά ζάχαρη.  Όταν βράσουν, τα στραγγίζουμε (όχι τελείως, ας έχουν 1/2 κούπας ζουμί) και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατώνουμε. Στο τέλος απλώνουμε τις φέτες το έμενταλ. Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς. Αν δεν έχει ροδίζει το έμενταλ, ανοίγουμε για λίγο το γκριλ να πάρει το τυρί ελαφρύ ρόδινο χρώμα.

syntagesmamas.gr

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο