Αρχική FOOD LOVER Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης

από lady times

Μια πολύ ωραία συνταγή για να την συνδυάσεις μ΄ ένα παλαιωμένο Αγιωργίτικο.

Θα χρειαστείτε:

800 – 1.000 γρ. κόντρα μπριζόλες χοιρινές, χωρίς κόκαλο, σε λωρίδες 2,5 – 3 εκ.
4 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες από κοτσάνια και σπόρια και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, κοπανισμένες
1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυμάρι, τριμμένα
1 μικρή, ξερή καυτερή πιπερίτσα, θρυμματισμένη (προαιρετικά)
2 μέτριες ντομάτες, πολτοποιημένες
1/4 φλιτζ. τσαγιού ξίδι βαλσαμικό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τις μπριζόλες: Ζεσταίνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, χωρίς να προσθέσουμε λάδι, και ροδίζουμε τις λωρίδες από το κρέας για 2 λεπτά. Στην αρχή, το κρέας θα κολλήσει, αλλά, μόλις ψηθεί για 2 λεπτά, θα ξεκολλήσει. Γυρίζουμε τις λωρίδες και τις ροδίζουμε για άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά.

Ρίχνουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αρκετά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κάπως οι πιπεριές, ανακατεύοντας τακτικά.

Προσθέτουμε τη ρίγανη ή το θυμάρι, αλάτι, την καυτερή πιπεριά (αν βάλουμε) και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 10 – 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν προτού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Μοιράζουμε το κρέας με τη σάλτσα στα πιάτα και συνοδεύουμε με ένα απλό πιλάφι ή με πατάτες τηγανητές ή με κουσκούς.

Tι πίνουμε
Tο χοιρινό είναι ένα κρέας που αγαπάει τόσο τα λευκά όσο και τα κόκκινα κρασιά. Για τη λευκή εκδοχή θα σας πρότεινα ένα Chardonnay με έντονο βαρέλι, για την κόκκινη ένα παλαιωμένο Αγιωργίτικο.

kathimerini.gr

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο