Αρχική FOOD LOVER Χοιρινό στη γάστρα με γλυκοπατάτες και καραμελωμένα μήλα

Χοιρινό στη γάστρα με γλυκοπατάτες και καραμελωμένα μήλα

από lady times

 

 

Θα χρειαστείτε:

3,5 κιλά Μπούτι χοιρινό (χωρίς κόκαλο)

2 κιλά γλυκοπατάτες πορτοκαλί

2 κιλά μήλα

4 σκελίδες σκόρδο

1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου

4 κλωνάρια δεντρολίβανο

4 κουτ. της σούπας Maggi νοστιμιά

Ελαιόλαδο

ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Χαράξτε επιφανειακά το μπούτι κάνοντας κάθετες και οριζόντιες τομές βάθους ενός εκατοστού σχηματίζοντας μικρά κυβάκια στην επιφάνεια του χοιρινού.

Στον κάδο του μίξερ βάλτε 5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο, τη Maggi νοστιμιά, το σκόρδο και τα φύλλα από δυο κλωνάρια δεντρολίβανου. Χτυπήστε καλά και περάστε το μπούτι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με την πάστα.

Μεταφέρετε στην γάστρα το κρέας, κλείστε με το καπάκι και ψήστε για 3 ώρες στους 160 βαθμούς.

Κόψτε τις γλυκοπατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τα μήλα ξεφλουδισμένα στη μέση και καθαρίστε τα κρεμμυδάκια.

Βάλτε ζάχαρη σε ένα μπολ και περάστε τα μήλα από μέσα να κολλήσει η ζάχαρη επάνω τους.

Ανοίξτε την γάστρα, αδειάστε μέσα τα λαχανικά και τα μήλα, προσθέστε το δεντρολίβανο και ψήστε χωρίς καπάκι για μιάμιση ώρα στους 175 βαθμούς ή μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.

Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά πριν κόψετε.

maggicooking.gr

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο