Αρχική LIVINGDAILYINFO Χρυσοί Σκούφοι 2018: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Χρυσοί Σκούφοι 2018: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

από lady times

Οι «αργυροί» Χρυσοί Σκούφοι πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», σε μία λαμπερή τελετή παρουσία 300 εκλεκτών καλεσμένων.

«Αργυροί» καθότι ο θεσμός φέτος γιόρτασε τα 25 συναπτά έτη από τη διοργάνωσή του, πάντα πιστός στο ραντεβού του να μας συστήνει τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας. Μοναδικοί οικοδεσπότες της βραδιάς οι Ναταλία Δραγούμη και Δημήτρης Αντωνόπουλος, που κατάφεραν να «ζεστάνουν» το κοινό, με το εκλεπτυσμένο τους χιούμορ και την εξαιρετική τους διάθεση.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων, από το «Αθηνόραμα» και τον «Alpha Guide», αναδείχθηκε ο Έκτορας Μποτρίνι, καθώς απέσπασε τη μεγαλύτερη διάκριση, με βαθμολογία 17/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους για το εστιατόριο Etrusco που διατηρεί στην Κέρκυρα. Όμως οι διακρίσεις για τον σεφ δεν σταμάτησαν εκεί, αφού κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία 16/20 και έναν Χρυσό Σκούφο για το Botrini’s που διατηρεί στο Χαλάνδρι, αλλά και 15,5/20 και έναν Χρυσό Σκούφο ως σεφ του Fresco, τη ναυαρχίδα του συγκροτήματος, το «Sani Dunes», στο Sani Resort.

Το μενού του επίσημου δείπνου της απονομής υπέγραψαν πέντε ταλαντούχοι Έλληνες σεφ που διαγράφουν μια εξαιρετική πορεία σε πολυβραβευμένα εστιατόρια του εξωτερικού. Ο λόγος για τους Θάνο Φέσκο (Geranium, Kοπεγχάγη), Γιώργο Παπαζαχαρία (Maaemo, Όσλο), Μιχάλη Παπαφίλη (Epicure, Παρίσι), Φίλιππο Χρονόπουλο (Restaurant du Palais Royal, Παρίσι) και Γιώργο Κατάρα (Geranium, Kοπεγχάγη).

Collage

Οι βραβεύσεις

Etrusco, Κέρκυρα: 17/20

Funky Gourmet, Αττική: 16,5/20

Bortini’s, Αττική: 16/20

Σπονδή, Αττική: 16/20

Varoulko Seaside, Αττική: 16/20

Fresco, Μακεδονία, Σάνη: 15,5/20

Matsuhisa Mykonos, Μύκονος: 15,5/20

Ocean Restaurant, Κρήτη, Άγ. Νικόλαος: 15,5/20

Squirell, Μακεδονία, Νικήτη: 15,5/20

Treehouse, Μακεδονία, Βουρβουρού: 15,5/20

Tudor Hall, Αττική: 15,5/20

Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη: 15/20

Calypso, Κρήτη, Ελούντα: 15/20

CTC, Αττική: 15/20

GB Roof Garden, Αττική: 15/20

Hytra, Αττική: 15/20

Κουκούμαυλος, Φηρά, Σαντορίνη: 15/20

Lycabettus Restaurant, Οία, Σαντορίνη: 15/20

Noble Gourmet Restaurant, Ρόδος: 15/20

Ντομάτα, Μακεδονία, Σάνη: 15/20

Patio, Βουλιαγμένη, Αττική: 15/20

Premiere, Αττική: 15/20

Σελήνη, Κυκλάδες, Σαντορίνη, Πύργος: 15/20

Water Restaurant, Μακεδονία, Σάνη: 15/20

Σημειώνουμε ότι ο «Χρυσός Σκούφος» απονέμεται σε εστιατόρια που συγκεντρώνουν βαθμολογία από 15/20 και πάνω. Επίσης, φέτος δόθηκε για πρώτη φορά και βραβείο κοινού που το κέρδισε το Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου.

anatinellada

Λαμπερές παρουσίες

Μεταξύ των παρουσιών που «έλαμψαν», οι ηθοποιοί Δημήτρης Πιατάς, Στέλιος Μάινας, Κατερίνα Λέχου, Άκης Σακελλαρίου, Άρης Πυρπασόπουλος, Αντώνης Καφετζόπουλος, Φώτης Σεργουλόπουλος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη και Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Από το χώρο της πολιτικής, παρευρέθηκαν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η πρώην υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικου Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, η Αντιδήμαρχος Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάτου κ.ά., ενώ το δημοσιογραφικό κόσμο αντιπροσώπευσαν, μεταξύ άλλων, ο Παύλος Τσίμας και ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

Κλείνοντας, στις ευχάριστες ανακοινώσεις της βραδιάς, το γεγονός πως για πρώτη χρονιά, οι διοργανωτές δημιούργησαν έναν ξεχωριστό θεσμό που θα τιμά αποκλειστικά την ελληνική κουζίνα, τα «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας» που πλέον ανεξαρτητοποιούνται και θα απονεμηθούν στο ξενοδοχείο «Hyatt Regency» στις 20 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη.

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο