Αρχική BE A MAMA Ως πότε πρέπει να θηλάζει το παιδί;

Ως πότε πρέπει να θηλάζει το παιδί;

από lady times

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες μητέρες θηλάζουν τα παιδιά τους όχι για μήνες αλλά για χρόνια ως και την ηλικία των έξι ετών.

Μέχρι πότε όμως είναι «φυσιολογικό» να θηλάζει ένα παιδί; Στις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρεται ότι υπάρχουν πολλά και διαφορετικά οφέλη για την υγεία του παιδιού από τον αποκλειστικό θηλασμό κατά τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του.

Στη συνέχεια ο ΠΟΥ προτείνει έναν συνδυασμό τροφών, υγρών και λήψης μητρικού γάλακτος ως την ηλικία των δύο ετών «ή και περισσότερο», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Παιδιατρικής ο θηλασμός πρέπει να συνεχίζεται τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού ή και για μεγαλύτερο διάστημα, ανάλογα με την αμοιβαία επιθυμία μητέρας και παιδιού. Οι ειδικοί της Εταιρείας τονίζουν μάλιστα ότι «δεν υπάρχει ανώτατο όριο στη διάρκεια του θηλασμού ούτε στοιχεία που να δείχνουν ψυχολογικές ή αναπτυξιακές βλάβες από τον θηλασμό κατά το τρίτο έτος της ζωής ή και περισσότερο».

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνηγορούν στο ότι ο συνεχιζόμενος θηλασμός προκαλεί εξάρτηση του παιδιού από τη μάνα.

Ωστόσο, και στον θηλασμό πρέπει να ισχύει ο χρυσός κανόνας «παν μέτρον άριστον».

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο