Αρχική THE AGENDA Όταν η Παναγία Συνάντησε τη Μάνα του Ιούδα

Όταν η Παναγία Συνάντησε τη Μάνα του Ιούδα

από lady times

Διχασμός. Αδελφός εναντίον αδελφού. Αιματοχυσία.

Οι χαίνουσες πληγές της Ελλάδας.

Τραγικές φιγούρες οι μανάδες που βλέπουν τα παιδιά τους να αλληλοσκοτώνονται.

Και τεραστίων διαστάσεων «γιατί».

Αυτό το πάντα επίκαιρο για τη χώρα μας θέμα, ένα πρόβλημα που την ταλάνιζε και εξακολουθεί να την ταλανίζει, θίγει ο Γιώργος Ραΐλης στο μυθιστόρημά του «Όταν η Παναγία συνάντησε τη μάνα του Ιούδα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Το βιβλίο ανήκει στην κατηγορία του ιστορικού μυθιστορήματος και καλύπτει την περίοδο του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, της Κατοχής και του Εμφύλιου. Ξεφεύγοντας από το κλασικό μοτίβο του ιστορικού μυθιστορήματος, ο συγγραφέας επικεντρώνεται στα ανθρώπινα πάθη και τα παιχνίδια των ηγεσιών που έστρεψαν αδελφό εναντίον αδελφού την ταραγμένη αυτήν περίοδο. Παράλληλα, δεν παίρνει θέση ούτε δικαιολογεί τις αποτρόπαιες πράξεις των αντιμαχόμενων πλευρών. Επί της ουσίας, ο συγγραφέας κάνει βουτιά στα άδυτα της ψυχής των ανθρώπων και προσπαθεί να ερμηνεύσει γιατί αλληλοεξοντώνονται.

Το επίκεντρο της δράσης βρίσκεται σ’ ένα μικρό ορεινό χωριό της ελληνικής υπαίθρου, το Πέτρινο, όπου οι ζωές και οι σχέσεις μεταξύ του προέδρου, του παπά, του δασκάλου, του καφετζή, του Αναστάση και του Μάρκου θα αλλάξουν δραματικά με την κήρυξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Ακόμα μεγαλύτερες πληγές θα ανοίξουν με τον Εμφύλιο. Μέσα σε αυτό το φόντο, τραγικές φιγούρες οι μανάδες που βλέπουν τα παιδιά τους να χάνονται ή να καταστρέφονται οι ζωές τους.

Στο τέλος του βιβλίου ο αναγνώστης θα αναρωτηθεί: Υπάρχουν νικητές και ηττημένοι; Τελικά, ποιος είναι ο Χριστός και ποιος ο Ιούδας;

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ: Όταν η Παναγία συνάντησε τη μάνα του Ιούδα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γιώργος Ραΐλης

ISBN: 9786185095536

ΣΕΛΙΔΕΣ: 512

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14*21

ΤΙΜΗ: 20 ΕΥΡΩ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΚΟΦΩΣ

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο