Αρχική LIVINGDAILYINFO Όταν κάνει ζέστη αυξάνεται και ο κίνδυνος ανθρωποκτονιών

Όταν κάνει ζέστη αυξάνεται και ο κίνδυνος ανθρωποκτονιών

από lady times

Οι ασυνήθιστα ζεστές μέρες έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ανθρωποκτονιών, αυτό υποστηρίζει έρευνα οικονομολόγων που παρουσιάσθηκε στην ετήσια συνάντηση του Αμερικανικού Οικονομικού Συνδέσμου στη Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε επίσης: Ότι πιο ωραίο έχουμε δει για την φύση μέσα σε 2 λεπτά (Βίντεο)

 



Μάλιστα το φαινόμενο είναι πιο έντονο σε κατοικημένες περιοχές και σε περιοχές με μικρότερη διείσδυση ηλεκτρικής ενέργειας.  Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα η ψυχολογική επίδραση των υψηλότερων θερμοκρασιών στη βίαιη συμπεριφορά παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Η μελέτη βασίστηκε σε δεδομένα  που χρησιμοποίησε από ανθρωποκτονίες στο Μεξικό σε χρονικό ορίζοντα15 ετών με εύρος πάνω από 19.000 μεξικάνικες τοποθεσίες.

Διαβάστε επίσης: Οι νέοι θα μπορούν να γυρίσουν την Ευρώπη δωρεάν με τρένο!

Μια αύξηση  μόλις 1 βαθμού κελσίου στη θερμοκρασία περιβάλλοντος αυξάνει την πιθανότητα να λάβει χώρα μια ανθρωποκτονία κατά 1,6%! Οι υψηλότερες θερμοκρασίες επίσης μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλότερη κατανάλωση αλκοόλ (μπύρες σε μια ζεστή μέρα) και σε αυξημένα περιστατικά βίας γιατί όταν ο καιρός είναι καλός οι άνθρωποι ξοδεύουν πιο πολύ χρόνο.

Μελετώντας τις παραμέτρους αυτές οι αναλυτές συμπέραναν πως ο κίνδυνος αύξησης των ανθρωποκτονιών λόγω αύξησης της θερμοκρασίας είναι ακόμα πιο υψηλός  τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις Δευτέρες.

Διαβάστε επίσης: Πιο ευτυχισμένη χώρα η Φινλανδία! Δείτε ποιες άλλες ακολουθούν!



You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο