Αρχική HomePageSlider 5 απλά βήματα για να μειώσουμε την κατανάλωση άλατος

5 απλά βήματα για να μειώσουμε την κατανάλωση άλατος

από lady times

H μέση κατανάλωση αλατιού στην Ελλάδα παραμένει υψηλή και αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για αυξημένα επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

Η υψηλή πίεση συγκαταλέγεται στους τοπ 3 παράγοντες κινδύνους που επιβαρύνουν την υγεία των Ελλήνων. Η μείωση της καθημερινής κατανάλωσης αλατιού λοιπόν είναι κάτι που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας! Πώς μπορούμε να το καταφέρουμε;

Παρακάτω παρουσιάζονται 5 σημεία κλειδιά που θα μας βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια!

Διάβασε τις ετικέτες των τροφίμων και επέλεξε αυτά που έχουν τη χαμηλότερη περιεκτικότητα άλατος
Ζήτησε από το φούρνο της γειτονιάς σου να παρασκευάσει για εσένα ψωμί χωρίς αλάτι
Όταν τρως έξω, ζήτησε στη σαλάτα και το φαγητό σου να μην προστεθεί έξτρα αλάτι
Σταδιακά αντικατέστησε το αλάτι στο μαγείρεμα με φρέσκα ή αποξηραμένα μπαχαρικά
Απόφυγε την προσθήκη έξτρα αλατιού στο πιάτο σου

Και να θυμάσαι:

Η μείωση της καθημερινής κατανάλωσης αλατιού είναι κάτι που μας αφορά όλους και όχι μόνο όσα άτομα έχουν υπέρταση
Το αλάτι Ιμαλαΐων καθώς και άλλα υποκατάστατα άλατος περιέχουν κυρίως χλωριούχο νάτριο, όπως και το επιτραπέζιο αλάτι
H καθημερινή σύσταση για την κατανάλωση αλατιού είναι λιγότερο από 5g και σε αυτή την ποσότητα εμπεριέχεται και το προστιθέμενο αλάτι και αυτό που βρίσκεται στα επεξεργασμένα και μη τρόφιμα
Εάν ένα τρόφιμο περιέχει 0.3g άλατος ή λιγότερο στα 100g, τότε έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι

Φωτεινή Νίκα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Alterlife Boutique

Βιβλιογραφία: Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων «5 απλά βήματα για να μειώσουμε το αλάτι σε λιγότερο από 5γρ. την ημέρα, (2016).

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο