Αρχική HomePageSlider 5 μικρά μυστικά για να επιλέξεις το πιο νόστιμο καρπούζι

5 μικρά μυστικά για να επιλέξεις το πιο νόστιμο καρπούζι

από lady times

Το καλοκαιράκι είναι εδώ και το καρπούζι είναι το σήμα κατατεθέν του. Καλοκαιρινό, δροσιστικό και απίστευτα νόστιμο. Ομως, το ωραίο αυτό φρούτο είναι κάτι σαν κάτι σαν… kinder έκπληξη. Περιμένεις ότι θα σου αρέσει, αλλά δεν είσαι σίγουρος τι κρύβει μέσα του μέχρι να το ανοίξεις.

Διαβάστε επίσης: Τι απαγορεύετε να τρώτε μετά τις 10 το βράδυ;

Από τη στιγμή που η φλούδα του σε κρατάει μακριά από το περιεχόμενό του, απαγορεύοντας να ρίξεις ματιές μέσα σ’ αυτό, αναγκαστικά θα πρέπει να βρεις κάποιες τεχνικές για να περιορίσεις τις πιθανότητες αυτό που θα δεις τελικά να είναι κάτι που δεν θα σου αρέσει ούτε σε όψη ούτε σε γεύση.

Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα πέντε μυστικά που πρέπει να εφαρμόσετε για να επιλέξετε το σωστό καρπούζι.

Tα σημάδια στο περίβλημα του καρπουζιού: Απόφυγε εκείνα με λευκά σημεία και προτίμησε εκείνα με κίτρινα. Τα λευκά δείχνουν πως το καρπούζι κόπηκε προτού να έχει ωριμάσει ιδανικά στον ήλιο.

Tα σημάδια από τις μέλισσες: Είναι εκείνα τα σημεία που μοιάζουν με μικρές κερήθρες και δείχνουν ότι οι μέλισσες προσπάθησαν να το γονιμοποιήσουν. Τα σημάδια αυτά είναι ένδειξη ενός γλυκού και ώριμου καρπουζιού.

Το φύλο του καρπουζιού: Τα μακρόστενα είναι αρσενικά και τα στρογυλλά πιο μικρά θηλυκά. Τα πιο νόστιμα και γλυκά είναι τα θηλυκά καρπούζια και για να πάρουν τα στρογγυλό σχήμα τους, πάλεψαν με τον ήλιο και το νερό.

Το μέγεθος του καρπουζιού: Το μεγάλο μέγεθος δεν σηματοδοτεί πιο νόστιμο καρπούζι. Ο κανόνας θέλει τα μεσαίου μεγέθους καρπούζια να είναι και τα καλύτερα.

Και το κοτσάνι: Αν το κοτσάνι από το καρπούζι, είναι πράσινο, κόπηκε ενώ ήταν άγουρο ακόμα. Προτίμησε το κοτσάνι που δείχνει ξεραμένο.

Διαβάστε επίσης: Τι απαγορεύετε να τρώτε μετά τις 10 το βράδυ;

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο