Αρχική FOOD LOVER Απίστευτα λαζάνια με μελιτζάνες

Απίστευτα λαζάνια με μελιτζάνες

από lady times

Υλικά:

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο σουφλέ με ψωμί του τόστ.. πατάτα μπέικον και τυρί 

3 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε ροδέλες

ελαιόλαδο

1 κ.σ. ρίγανη

4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

½ ματσάκι φρέσκος βασιλικός

125 ml κόκκινο κρασί

800 γρ. Ντοματάκια, αποφλοιωμένα, σε κονσέρβα

50 γρ. Βούτυρο+έξτρα για το άλειμμα

50 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

800 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα, ελαφρώς ζεσταμένο

75 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη

300 γρ. Λαζάνια

125 γρ. Μοτσαρέλα, χοντροκομμένη

Διαβάστε επίσης: Μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά και δυόσμο. Μοναδική συνταγή!!!

 Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Στρώνουμε σε ταψί το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αραδιάζουμε πάνω τις μελιτζάνες. Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε τη ρίγανη και βάζουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό . Κατόπιν προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τα ντοματάκια. Αφήνουμε τη σάλτσα να έρθει σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς. Έπειτα προσθέτουμε τα φύλλα του βασιλικού και με το ραβδομπλέντερ ή με ένα κουτάλι λιώνουμε τα ντοματάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια μικρή κατσαρόλα ,λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα δύο υλικά. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Κατόπιν μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να πάρετε μια παχύρρευστη και κρεμώδη μπεσαμέλ. Τέλος προσθέτουμε τη παρμεζάνα (κρατάμε λίγο στη άκρη για αργότερα). Αν δεν χρησιμοποιήσουμε αμέσως τη μπεσαμέλ ,τη σκεπάζουμε με λαδόκολλα και την αφήνουμε στην άκρη. Όταν όλα είναι έτοιμα, λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 25χ25 εκ., τοποθετούμε το 1/3 από τις ψημένες μελιτζάνες στο ταψί, προσθέτουμε το 1/3 της σάλτσας, καλύπτουμε με ένα στρώμα ζυμαρικών, περιχύνουμε με το 1/3 της μπεσαμέλ και καλύπτουμε με ένα στρώμα ζυμαρικών ακόμη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία δύο φορές ακόμη, παραλείποντας τη δεύτερη στρώση ζυμαρικών. Αφού περιχύσουμε και την τελευταία στρώση μπεσαμέλ, σκορπίζουμε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα και τα κομμάτια μοτσαρέλας. Βάζουμε το ταψί για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια του φαγητού και να ψηθούν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε με σαλάτα της επιλογής μας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μ.

cook.gr

Διαβάστε επίσης: Μελιτζάνες στον φούρνο με ντομάτα (Ιμάμ Μπαϊλντί)

You may also like

Αφήστε ένα σχόλιο